Par LZA

Notikusi VPP EKOSOC-LV 2. posma rezultātu publiskā apspriešana

24-03-2016

Otrdien, 22. martā Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta zālē notika VPP EKOSOC-LV 2. posma rezultātu publiskā apspriešana. Apspriedē piedalījās projektu vadītāji un pētnieki, kuri uzstājās ar ziņojumiem par 2. posmā veiktajiem pētījumiem un paveiktā darba rezultatīvajiem rādītājiem.

Lasīt tālāk...

Vērtēs valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV 2. posmā sasniegtos rezultātus

15-03-2016

Otrdien, 22. martā plkst. 14 Latvijas Zinātņu akadēmijā pulcēsies valsts pētījumu programmas 5.2. „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai - jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai jeb EKOSOC-LV" projektu vadītāji, valsts pētījumu programmu uzraudzības komisijas pārstāvji, kā arī eksperti, lai izskatītu un apspriestu programmas 2. posmā sasniegtos rezultātus.  

Pēdējā atjaunošana 15-03-2016
Lasīt tālāk...

2016.gada 25. februārī notiks projekta 5.2.8. seminārs-diskusija

24-02-2016

Diskusiju semināra
2016.gada 25. februārī, Rīgā
Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta sēžu zālē (2.stāvs)

Lasīt tālāk...

Daugavpils Universitātes zinātniskajā seminārā tika ziņots par EKOSOC-LV

22-02-2016

Š.g. 17. februārī notika Daugavpils Universitātes Humanitāro un sociālo zinātņu institūta (HSZI) zinātniskais seminārs „Latgales pagātne, tagadne, nākotne: starpdisciplinaritātes pieredze un perspektīvas", kas tika organizēts ar mērķi dalīties zinātniski pētnieciskās darbības pieredzē, lai rastu ierosmes starpdisciplināro projektu īstenošanai nākotnē. Pirmajā HSZI zinātniskajā seminārā uzstājās 6 referenti, to apmeklēja 20 interesenti.

Lasīt tālāk...

EKOSOC-LV pētījuma prezentācija Madridē

9-02-2016

No 2016. gada 04. līdz 06. februārim Madridē (Spānija) notika 8. Vispasaules konference izglītības zinātnēs, kurā piedalījās izglītības zinātnieki un eksperti, augstskolu pasniedzēji un doktoranti no 25 valstīm. Konferencē piedalījās arī pārstāvji no Latvijas- LLU profesore, Dr.habil.oec. Baiba Rivža un Dr.sc.admin. Daina Vasiļevska, kuras prezentēja starptautiska pētījuma  "Tālmācības studiju pieprasījums Eiropas augstskolās" rezultātus. Šajā pētījumā  piedalījās augstskolas no  piecām Eiropas valstīm. Prezentācija izraisīja lielu interesi. Piedalīties pētījuma turpinājumā izteica vēlmi Rumānija, Krievija un dažas citas valstis, atzīmējot, ka tālmācība ir būtiska cilvēkkapitāla attīstībai katrā reģionā, katrā valstī.

Pēdējā atjaunošana 9-02-2016
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS