Par LZA

EKOSOC-LV 5.2.9. projekta darba grupas tikšanās

6-05-2015

5. maijā Latvijas Zinātņu akadēmijā notika EKOSOC-LV 5.2.9. projekta „Sociālās apziņas izmaiņu ietekme uz ekosistēmas pakalpojumu ilgtspējīgu nodrošinājumu" darba grupas kārtējā sanāksme. Pasākumā piedalījās arī LIFE+ programmas projekta "Ekosistēmu un to sniegto pakalpojumu novērtējuma pieejas pielietojums dabas daudzveidības aizsardzībā un pārvaldībā" pārstāves Rita Jakovļeva un Līga Brūniņa. Spraiga diskusija raisījās par iespējām sadarboties un savstarpēji izmantot abu projektu rezultātus, tāpat tika apspriesti turpmākie darba uzdevumi.


Norisinājies kārtējais EKOSOC-LV 5.2.1. projekta dalībnieku darba seminārs

24-04-2015

2015. gada 22. aprīlī Latvijas Universitātes telpās, Aspazijas bulvārī 5, 322. auditorijā uz kārtējo valsts pētījumu programmas „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai -jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai (EKOSOC-LV)" 5.2.1 projekta „Izpētīt Latvijas uzņēmumu konkurētspēju ārējos tirgos un sniegt priekšlikumus tās stiprināšanai" darba semināru ieradās projekta dalībnieki no Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes. Darba semināru atklāja un vadīja projekta vadītājs prof. R. Počs no Rīgas Tehniskās universitātes.

Pēdējā atjaunošana 24-04-2015
Lasīt tālāk...

Latvijas jauno pētnieku konference valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV ietvaros

23-04-2015

„Mēs izvēlamies neizvēlēties, jo sistēma ir pārāk sarežģīta," tā par valsts fondēto pensiju shēmu secina Vidzemes Augstskolas maģistrants Didzis Stāvausis. Turklāt, kā rāda pētījuma dati, cilvēki pensiju plānu izvēlas nereti ne racionālu apsvērumu vadīti - kur saņem dāvanā krūzīti vai kādu citu dāvaniņu, nepievēršot uzmanību citiem aspektiem, piemēram, pensiju plāna administratīvajām izmaksām, kas var pat samazināt pensijā saņemamo summu teju par trešdaļu.

Pēdējā atjaunošana 23-04-2015
Lasīt tālāk...

No 16.aprīļa līdz 17.aprīlim DU notika 57. starptautiskā zinātniskā konference

21-04-2015

Pārpublicēts no DU portāla (http://du.lv/lv/du_zinas_pazinjojumi_apsveikumi/articles/4390)

Lai veicinātu zinātnes un ilgtspējīgu augstākās izglītības attīstību, Daugavpils Universitāte katru gadu aktīvi piedalās un organizē starptautiskās konferences. Š.g. 16. - 17. aprīlī  jau 57. reizi Daugavpils Universitātē pulcējās zinātnieki, pētnieki un studenti no astoņu valstu augstskolām un zinātniski pētnieciskajiem centriem, lai dalītos savā pieredzē, prezentētu pētījumus un diskutētu par jaunākajām tendencēm dažādās zinātņu nozarēs.

Pēdējā atjaunošana 21-04-2015
Lasīt tālāk...

Notika DU zinātniskās grupas sēde VPP EKOSOC-LV ietvaros

20-04-2015

2015. gada 15. aprīlī Daugavpils Universitātes telpās, Parādes ielā 1, 422. auditorijā notika kārtējais valsts pētījumu programmas „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai -jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai (EKOSOC-LV)" 5.2.3. projekta "Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā" darba seminārs. Tajā piedalījās projekta dalībnieki un uzaicinātas personas  no Daugavpils Universitātes. Darba semināru atklāja un vadīja DU projekta koordinatore doc. Ludmila Aleksejeva.

Pēdējā atjaunošana 20-04-2015
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS