EKOSOC - LV projektu vadītāju un izpildītāju 2015. gada pirmā tikšanās

8-01-2015

2015. gada 6. janvārī Latvijas Zinātņu akadēmijā tika rīkota valsts pētījumu programmas EKOSOC - LV projektu vadītāju un izpildītāju tikšanās. Sanāksmē piedalījās visu projektu pārstāvji, kā arī Studiju un zinātnes administrācijas vecākā referente Inguna Paredne.

Tikšanās laikā tika pārrunāta visas programmas līdzšinējā norises gaita, padarītie darbi, kā arī plānotie pasākumi 2015. gadā. Kā nozīmīgākās aktivitātes visas programmas mērogā programmas vadītāja akadēmiķe Baiba Rivža minēja metodoloģisko ietvaru izstrādi visos programmas projektos, uzdevumu sadali starp projektu izpildītājiem, veicamo aktivitāšu apzināšanu 2015. gadā. Notiek darbs arī pie programmas popularizēšanas jautājumiem: ir izveidotas programmas sadaļas Latvijas Zinātņu akadēmijas un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas mājas lapās, konti sociālajos tīklos Twitter un Facebook; par programmas būtību, uzsākšanas gaitu, rezultātiem un aktualitātēm tiek sniegti ziņojumi plašākai sabiedrībai - gan dažādu zinātnisku institūciju pārstāvjiem, gan pašvaldību pārstāvjiem u.c. ar projekta problemātiku saistītām organizācijām.

Sēdes turpinājumā uzstājās visu desmit projektu vadītāji, iepazīstinot klātesošos ar aktivitātēm projektu ietvaros.

Projektu izpilde notiek aktīvi, jo iesaistītie dalībnieki ar ziņojumiem par pētījumu rezultātiem jau ir piedalījušies dažādās konferencēs un semināros gan Latvijā, gan ārvalstīs; atsevišķu projektu dalībnieki ir paši organizējuši konferences, kā arī plāno tās organizēt 2015. gadā, aicinot piedalīties arī pārējo EKOSOC - LV projektu pārstāvjus. Vairāku konferenču ietvaros 2015. gadā tiks rīkotas atsevišķas darba sekcijas, kas veltītas tikai EKOSOC - LV problemātikai. Ir publicēti, iesniegti publicēšanai un pašlaik tiek gatavoti zinātniskie un populārzinātniskie raksti, notiek rakstu publicēšanas iespēju apzināšana 2015. gadā. Aktīvs darbs notiek arī pie ar EKOSOC - LV jautājumiem saistīto doktora darbu un maģistra darbu izstrādes. 22. aprīlī Latvijas Zinātņu akadēmijā tiks rīkota EKOSOC - LV projektu maģistrantu konference.

Sēdes noslēgumā Studiju un zinātnes administrācijas pārstāve uzteica projektu dalībniekus par izsmeļošo informāciju saistībā ar projektu aktivitātēm, kā arī iepazīstināja klātesošos ar finanšu pārskatu aizpildīšanas kārtību. Tika pārrunāti arī citi ar programmas veiksmīgu īstenošanu saistīti jautājumi.

Nākamā EKOSOC - LV pārstāvju tikšanās paredzēta 3. martā.

 

EKOSOC - LV projektu vadītāji: 1. rindā - Feliciana Rajevska, Baiba Rivža, Inese Kokina. 2. rindā - Agita Līviņa, Remigijs Počs, Nataļja Lāce, Juris Krūmiņš, Ārija Meikališa. Fotogrāfijā nav redzami - Sergejs Kruks, Karine Oganisjana, Inna Dovladbekova

 

Sanāksmes dalībnieki

Pēdējā atjaunošana 8-01-2015
Powered by Elxis - Open Source CMS