Daugavpils Universitātē diskutēja par viedās attīstības iespējām Latvijas laukos un reģionos

17-02-2015

Daugavpils Universitātē 9. februārī notika zinātniski praktiskais seminārs „Viedās attīstības iespējas Latvijas laukos un reģionos".

Šis seminārs ir viens no pasākumiem Valsts pētījumu programmas „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai - jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai (EKOSOC-LV)" 5.2.3 apakšprojekta „Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā" ietvaros.

Semināra dalībniekus uzrunāja Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV vadītāja, LZA akadēmiķe, LLU profesore, Dr.habil.oec. Baiba Rivža. Projekta vadošā pētniece Ludmila Aleksejeva informēja par projekta norisi un vietā balstītas izaugsmes iespējām un izaicinājumiem. Ieskatu ilgtspējīgas reģionu viedās attīstības indikatoru sistēmās sniedza DU Humanitāro un sociālo zinātņu institūta docente, projekta vadošā pētniece Inta Ostrovska. Savu redzējumu par reģiona un novadu viedās attīstības novērtēšanas iespējām prezentēja LLU zinātniskās grupas pētniece Maiga Krūzmetra.

Pasākuma turpinājumā notika auglīga un lietderīga diskusija, kurā aktīvi iesaistījās Latgales reģionā attīstības aģentūras, Daugavpils pilsētas un novada domes, Latgales plānošanas reģiona speciālisti, kā arī DU un LLU pārstāvji.

Pasākuma noslēgumā notika žurnāla „Reģionālais ziņojums" 10. jubilejas numura prezentācija. Žurnāls „Reģionālais Ziņojums" ir reģionālistikai veltīts starptautisks zinātnisko pētījumu materiālu krājums angļu valodā dažādās sociālo un humanitāro zinātņu jomās: ekonomikā, socioloģijā, sociālajā psiholoģijā, tiesību zinātnē, vēsturē, kā arī saskarzinātnēs. Nākamais 11. žurnāla „Reģionālais ziņojums" numurs tiks izdots Valsts pētījumu programmas 5.2.3. projekta ietvaros. Rakstu autori un EKOSOC-LV projektu dalībnieki tiek aicināti iesniegt rakstus žurnālam līdz 2015.gada 11. maijam.

 
 

Powered by Elxis - Open Source CMS