EKOSOC-LV 5.2.3. projekta izpildītāju tikšanās

20-02-2015

17. februārī Latvijas Zinātņu akadēmijā tika rīkota EKOSOC-LV 5.2.3. projekta „Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā" izpildītāju sanāksme. Uz tikšanos bija aicinātas arī Studiju un zinātnes administrācijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāves.

Sēdes pirmajā daļā projekta zinātnisko grupu pārstāvji no Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Daugavpils Universitātes, Ventspils Augstskolas un Vidzemes Augstskolas zinātniskās institūcijas „Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūts" (turpmāk - HESPI) informēja par pirmā posma ietvaros jau paveikto (veiktajiem teorētiskajiem un praktiskajiem pētījumiem, rīkotajiem semināriem, darba grupu sanāksmēm, iesniegtajiem projektu pieteikumiem, sagatavotajām publikācijām, ziņojumiem dažāda mēroga konferencēs, kā arī pasākumiem publicitātes nodrošināšanai).

Nozīmīgs jautājums, kas izraisīja aktīvas diskusijas, bija saistīts ar metodoloģijas, kritēriju loka izvēli turpmākai konkrētu teritoriju padziļinātai izpētei. Ar savu līdzšinējo pētījumu rezultātiem klātesošos iepazīstināja LLU zinātniskās grupas pētniece Viktorija Zaļūksne.

Studiju un zinātnes administrācijas pārstāve Inguna Paredne informēja par valsts pētījumu programmu 2014. - 2017. gadam otrā posma (2015. gads) finansējuma sadalījumu, finansējuma pareizu apguvi, iesniedzamajām finanšu atskaitēm. Tika pārrunāts jautājums par pirmā un otrā posma zinātnisko atskaišu sagatavošanu.

Sēdes turpinājumā tika pārrunāti jautājumi par:

  • EKOSOC-LV visu projektu vadītāju tikšanos 3.martā;
  • EKOSOC-LV ietvaros plānoto maģistrantu konferenci 22. aprīlī Latvijas Zinātņu akadēmijā;
  • Varšavas Dzīvības zinātņu universitātes(Warsaw University of Life Sciences) Ekonomikas zinātņu fakultātes, LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes un valsts pētījumu programmas EKOSOC - LV gatavoto1.Starptautisko zinātnisko konferenci„Trends in Regional Development in the EU Countries 2015" 24.septembrī;
  • citi jautājumi, kas saistīti ar 2015. gadā plānoto rezultatīvo rādītāju izpildi (vasaras skolas organizēšana, izstādes organizēšana).
Pēdējā atjaunošana 20-02-2015
Powered by Elxis - Open Source CMS