EKOSOC-LV 5.2.8. projekta aktivitātes

31-03-2015

Notikusi Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV 5.2.8. projekta „Kultūrvides attīstības, vides daudzveidības saglabāšanas un urbanizācijas procesi Latvijas līdzsvarotas attīstības kontekstā" dalībnieku tikšanās ar Ķemeru nacionālā parka vadošajiem darbiniekiem Andri Širovu, Meldru Priedēnu un Agnesi Balandiņu. Tikšanās ietvaros tās dalībnieki vienojās, ka šajā gadā 5.2.8. projekta komandas nozīmīgākais pienesums parka darbā būs tūristu un apmeklētāju anketēšana, kā rezultātā varēs iegūtos rezultātus salīdzināt ar situāciju pirms 5 gadiem, kad pēdējo reizi tika veikta apmeklētāju anketēšana, bet tajā laikā daudzi objekti bija slēgti rekonstrukcijai.


EKOSOC-LV 5.2.8. projekta „Kultūrvides attīstības, vides daudzveidības saglabāšanas un urbanizācijas procesi Latvijas līdzsvarotas attīstības kontekstā" vadītāja Agita Līviņa ar projekta atbalstu piedalījās 10. ikgadējā konferencē Oksfordā, kuru rīkoja Zaļās ekonomikas institūts (Green Economics Institute). HESPI pētniece A.Līviņa uzstājās ar ziņojumu par ilgtspējīgas attīstības priekšnoteikumiem mikro pilsētās.

Interesants bija itāļa S.Wellera ziņojums par to, ka lauksaimnieki ir spējuši sadarboties un atsākuši audzēt bergamotu augļu kokus, kuru audzēšana pagājušā gadsimta 60.gadu beigās Dienviditālijas Kalabrijas reģionā tika pārtraukta. Nu jau septiņus gadus šeit zemnieki atkal audzē "zaļo zeltu", kā agrāk tika dēvēti šie koki. Un reģionā ir izveidota arī augstskola, kas specializējas šajā nozarē.

Zaļās ekonomikas institūts 2015. gadā uzsāks izdot divus jaunus akadēmiskus žurnālus, kuru redkolēģijā piedalīsies arī HESPI pētniece

 

Pēdējā atjaunošana 31-03-2015
Powered by Elxis - Open Source CMS