Daugavpils Universitātes zinātnieki Šauļos diskutē par reģionu attīstības aspektiem

31-03-2015

2015. gada 26. - 27. martā Daugavpils Universitātes zinātnieku grupa piedalījās 2. starptautiskajā zinātniski praktiskajā konferencē „The region: history, culture, language", kuru organizēja Šauļu Universitāte (Lietuva).

DU Humanitāro un sociālo zinātņu institūta docente Inta Ostrovska un Ekonomikas un socioloģijas katedras docente Ludmila Aleksejeva un konferences plenārsēdē prezentēja ziņojumu „Sustainability and Place Based Approach as a Tool for Smart Growth in Regional Level", kuru atbalstīja Valsts Pētījumu programma 5.2. «Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai - jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai (EKOSOC-LV)."

Konferences ietvaros aktīvi tika apspriesti gudrās specializācijas, inovāciju (smart specialization and rigional innovation) un ilgtspējīgas attīstības jautājumi reģionālajā greizumā un iegūta vērtīga pieredze no Polijas, Lietuvas, Ukrainas kolēģiem saistībā ar dažādiem reģionu un pašvaldību kultūras, sociālās dzīves un ekonomikas jomās. Daugavpils Universitātes pārstāvji izsaka pateicību Valsts Pētījumu programmai 5.2. EKOSOC - LV par sniegto atbalstu dalībai konferencē, kas rosināja idejas turpmākajiem kopīgajiem pasākumiem un projekta attīstībai.

 

Pēdējā atjaunošana 14-04-2015
Powered by Elxis - Open Source CMS