Nodaļas

Akadēmiķis Oļģerts Krastiņš – zinātnieks, pedagogs, mākslinieks – fotogrāfs

15-09-2011

nodalas/Capa balva2011-Krastina jubileja1.jpg Šī gada 5. septembrī Latvijas Zinātņu akadēmijas (turpmāk – LZA) vadība, LZA Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas un LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas pārstāvji, kolēģi no Latvijas Universitātes un Centrālās Statistikas pārvaldes, kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes bijušie doktoranti – nu jau jaunie zinātņu doktori tikās, lai sveiktu akadēmiķi Oļģertu Krastiņu 80 gadu jubilejā. 

Lasīt tālāk...

Lauksaimniecības un pārtikas zinātnieki spriež par Eiropas nākotnes scenārijiem

5-07-2011

ESdok/eraf.png
ESdok/ES_fondu_sauklis.png

Maijā un jūnijā notikušas trīs nozīmīgas apspriedes Eiropā par lauksaimniecības attīstības nākotnes scenārijiem.

Pēdējā atjaunošana 30-05-2012
Lasīt tālāk...

Par LLMZA prezidenti atkārtoti ievēlēta akadēmiķe Baiba Rivža

6-06-2011

nodalas/BRivza.JPG Šī gada 3. jūnijā Rīgā, Latvijas Zinātņu akadēmijā (turpmāk – LZA) norisinājās Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (turpmāk – LLMZA) kopsapulce. Tās laikā par LLMZA prezidenti atkārtoti ievēlēta akadēmiķe, profesore Dr. habil. oec. Baiba Rivža, par viceprezidentiem – akadēmiķis, profesors Dr. habil. agr., Dr. med. vet. Aleksandrs Jemeļjanovs, LZA korespondētājloceklis, profesors Dr. sc. ing. Juris Skujāns un LZA korespondētājlocekle, profesore Dr. sc. ing. Daina Kārkliņa. Izmaiņu nebūs arī LLMZA nodaļu vadītāju sastāvā.  

Pēdējā atjaunošana 6-06-2011
Lasīt tālāk...

LZA LMZN un LLMZA prezidija kopsēde

8-03-2011

Latvijas Zinātņu akadēmijas Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidija
kopsēde

LZA Senāta zāle

2011. gada 14. marts plkst. 16.00

Pēdējā atjaunošana 8-03-2011
Lasīt tālāk...

LZA LMZN un LLMZA prezidija kopsēde

7-03-2011

LZA LMZN un LLMZA prezidija kopsēde – par Dienvidlatgales attīstības potenciālu, Zviedrijas tradicionālajām brūnajām mērcēm un augstu galda kultūras nāciju

Šī gada 21. februārī norisinājās Latvijas Zinātņu akadēmijas (turpmāk – LZA) Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas (turpmāk – LMZN) un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (turpmāk – LLMZA) prezidija kopsēde. Tās laikā sava promocijas darba galvenos rezultātus prezentēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes doktora zinātniskā grāda pretendente Sanda Čingule – Vinogradova (darba vadītāja akadēmiķe Baiba Rivža). Ziņojuma „Dienvidlatgales potenciāla izvērtējums un attīstības virzieni” sākumā S. Čingule – Vinogradova uzsvēra, ka visa Latgales reģiona vēsture ievērojami atšķiras no parējās Latvijas teritorijas vēstures, tādējādi mūsdienās reģions veido izteikti multikulturālu, multietnisku, multinacionālu un multifunkcionālu vidi, kas vienlaikus ir ekonomiski atšķirīga. Darba autores Dienvidlatgales izpētes izvēle līdzās jau minētajām Latgales reģiona īpatnībām pamatojas arī uz tās izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli, kā arī ievērojamo intelektuālo potenciālu, ko nodrošina Daugavpils Universitāte un vairāk nekā 12 citu augstākās izglītības iestāžu filiāles. Savukārt kultūras mantojuma ziņā Dienvidlatgale atšķiras no Austrumlatgales, jo tās kultūras objekti un amatnieku izstrādājumi ir vairāk tendēti uz slāviskās kultūras iezīmēm un ir savdabīgāki nekā Austrumlatgalē.

Pēdējā atjaunošana 7-03-2011
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS