Nodaļas

Norisinājušies ražas svētki „Vecauce – 2010”

13-11-2010

nodalas/LMZN_13112010.JPG   2010. gada 4. novembrī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (turpmāk – LLU) mācību un pētījumu saimniecībā „Vecauce” norisinājās tradicionālie ražas svētki „Vecauce-2010”, kuru organizēšanā piedalījās arī Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija (turpmāk – LLMZA) un Latvijas Zinātņu akadēmijas Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļa (turpmāk – LZA LMZN). To ietvaros norisinājās zinātnisks seminārs, kurā ar referātiem par aktualitātēm lauksaimniecībā - gan laukkopībā, gan dzīvnieku zinātnēs, uzstājās astoņi jaunie zinātnieki.

Pēdējā atjaunošana 13-11-2010
Lasīt tālāk...

Norisinājies izbraukuma seminārs „Mežaudžu vitalitātes, ražības un kvalitātes uzlabošanas pētījumi”

12-11-2010

nodalas/sede_29102010.JPG     2010. gada 29. oktobrī Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas Mežzinātņu nodaļa, sadarbībā ar LVMI „Silava” un SIA „Rīgas meži” organizēja izbraukuma semināru „Mežaudžu vitalitātes, ražības un kvalitātes uzlabošanas pētījumi”. Tā sākumā Dr. I. Baumanis un Dr. Ā. Jansons uzstājās ar ziņojumu „Izcilās priežu audzes apskate: pluskoki – meža selekcijas sākuma posms”, savukārt pētnieki Dr. J. Bisenieks, A. Lazdiņš, Dr. U.Neimane iepazīstināja ar pētījumu sākotnējiem rezultātiem par masveida egļu kalšanu. 

Pēdējā atjaunošana 12-11-2010
Lasīt tālāk...

Izbraukuma seminārs „Netradicionālās lauksaimniecības attīstības tendences Latvijā”

27-10-2010

nodalas/Sigulda_seminars.JPG Šī gada 21. oktobrī Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (turpmāk – LLMZA) Pārtikas un veterinārmedicīnas zinātņu nodaļa, sadarbībā ar Biotehnoloģijas un veterinārmedicīnas zinātnisko institūtu „Sigra” (turpmāk ZI „Sigra”) un Latvijas Zinātņu akadēmijas Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļu (turpmāk – LZA LMZN) organizēja izbraukuma semināru „Netradicionālās lauksaimniecības attīstības tendences Latvijā” (turpmāk – Seminārs). 

Pēdējā atjaunošana 27-10-2010
Lasīt tālāk...

Apbalvoti Jāņa Lielmaņa konkursa laureāti

26-10-2010

nodalas/Lielmanapremijas.JPG Šī gada 22. oktobrī tika pasniegtas naudas prēmijas un diplomi Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas, LLU Zemkopības zinātniskā institūta un Valsts Stendes graudaugu selekcijas institūta iedibinātās Jāņa Lielmaņa prēmijas konkursa (turpmāk – Konkurss) laureātiem. Konkursu organizē reizi trijos gados, godinot izcilā agronoma un selekcionāra Jāņa Lielmaņa piemiņu. 

Pēdējā atjaunošana 26-10-2010
Lasīt tālāk...

Norisinājusies LZA LMZN un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidija kopsēde

13-10-2010

Šī gada 18. oktobrī norisinājās Latvijas Zinātņu akadēmijas Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas (turpmāk – LZA LMZN) un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (turpmāk – LLMZA) prezidija kopsēde.

Tās laikā aizklātās vēlēšanās tika pausts LMZN pārstāvju atbalsts akadēmiķes Baibas Rivžas ievēlēšanai LMZN amatā.

Pēdējā atjaunošana 27-10-2010
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS