Pasaules vadošie ķīmiķi-organiķi tiekas starptautiskā konferencē Rīgā

1-07-2016

No 3. līdz 6. jūlijam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks starptautiska konference "Balticum Organicum Syntheticum 2016" jeb BOS-2016, ko šogad organizē Latvijas Organiskās sintēzes institūts (OSI). Konference ne tikai sniegs jaunas atziņas par aktualitātēm organiskajā sintēzē, bet arī veicinās starpvalstu sadarbību kopīgu zinātnisko projektu pieteikumu izstrādei.

Dalībai konferencē ir pieteikušies 320 zinātnieki no 23 valstīm. 19 no tiem ir izcili speciālisti organiskajā sintēzē - universitāšu profesori un firmu vadošie ķīmiķi no ASV, Austrijas, Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Spānijas, Vācijas, Ukrainas un Zviedrijas.

Konferenču organizācijas iniciators ir lietuviešu izcelsmes Kanādas profesors Viktors Sniečkus, kurš kopš 2000. gada iedibināja tradīciju tās noturēt kādā no Baltijas valstīm. Konferences ir veltītas fundamentālajiem un praktiskajiem jautājumiem organiskajā sintēzē, un tās tiek organizētas ik pēc diviem gadiem. Par devītās konferences norises vietu šogad izvēlēta Rīga.  

Iespēju rīkot starptautiski nozīmīgas zinātniskas konferences, kas veicina ne tikai OSI, bet arī Latvijas atpazīstamību, nodrošina Eiropas Savienības 7. ietvara programmas zinātnes un tehnoloģiju attīstībai projekta "InnovaBalt" "Baltijas reģiona jauns zāļu pētījumu centrs: Latvijas Organiskās sintēzes institūta pētniecisko un inovācijas kapacitāšu veicināšana" (http://www.innovabalt.eu ) finansējums.

Papildu informācija http://www.boschem.eu/ .


Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV

Powered by Elxis - Open Source CMS