Daugavpils Universitātē godina LZA korespondētājlocekli profesoru Fjodoru Fjodorovu

2-10-2014

29.septembrī Daugavpils Universitāte godināja savu profesoru, habilitēto filoloģijas zinātņu doktoru, Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekli, Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes un Komparatīvistiskas institūta profesoru, starptautiska mēroga zinātnieku, vienu no salīdzināmās literatūrzinātnes pamatlicējiem Latvijā, nozīmīgu Rietumeiropas literatūras un slāvu rakstniecības pētnieku un jaunas filoloģijas zinātņu doktoru paaudzes skolotāju Fjodoru Fjodorovu.

Svinības notika Marka Rotko mākslas centrā. Universitātes rektora akadēmiķa Arvīda Barševska, Daugavpils domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas apsveikumiem sekoja Fjodorova skolnieku zinātniskie priekšlasījumi. Profesoram raksturīgajā vienlaicīgi ironiskajā un akadēmiski akurātajā stilā ieturētajos ziņojumos Fjodorova audzēkņi atklāja ne tikai iegūtās skolas dziļumu, bet arī lielo mīlestību pret savu skolotāju. Profesoram bija iespējams saņemt apsveikumus no Igaunijas kolēģiem, un arī tie bija pilni sirsnības un atzinības.

Atbildes vārdos un vēlāk sarunā profesors F.Fjodorovs atzinās, ka Daugavpilī ir bijis viegli strādāt, un ka viņš laikam esot laimīgs. Šī brīnišķīgā atziņa apstaroja arī neformālo pasākuma daļu, kurā sanākušie kopīgi, katrs iezīmējot savu krāsu un motīvu, veidoja profesoram Fjodorovam veltītu gleznu.

Latvijas Zinātņu akadēmija godināja profesora Fjodora Fjodorova zinātnisko sniegumu ar Atzinības rakstu.

Powered by Elxis - Open Source CMS