Vācijas apgādā nāk klajā Benedikta Kalnača pētījums par Baltijas postkoloniālismu

13-01-2016

2016. gada janvārī apgāds „Aisthesis Verlag" laidis klajā Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta vadošā pētnieka Dr. habil. philol. Benedikta Kalnača monogrāfiju „20th Century Baltic Drama: Postcolonial Narratives, Decolonial Options" („20. gadsimta Baltijas drāma: postkoloniāli naratīvi, dekoloniālas iespējas").

Monogrāfijā pētīta Latvijas, Lietuvas un Igaunijas 20. gadsimta literatūra, balstoties jaunākajās postkoloniālo studiju atziņās un metodoloģijā. Grāmatu veido sešas nodaļas, kurās aplūkota nacionālā, filozofiskā, vēsturiskā, laikmetīgā, absurdā un postkoloniālā perspektīva Baltijas drāmas politiskajās, sociālajās un estētiskajās interpretācijās. To noslēdz ieskats postkoloniālisma un postkomunisma problemātikā 21. gadsimta tekstuālajās stratēģijās. Pētījuma centrā ir jautājums par Baltijas kultūru kā daļu no Eiropas "iekšējās citādības" saistībā ar mūsdienu Eiropas iekšējā koloniālisma studijām.

„Aisthesis Verlag", kas dibināts 1985. gadā, ir viens no Vācijas vadošajiem zinātniskajiem apgādiem humanitārajās zinātnēs un kultūras studijās un publicē pētījumus literatūrzinātnē, filozofijā, vēsturē un mediju teorijā.

Vairāk informācijas apgāda „Aisthesis Verlag" mājas lapā: http://goo.gl/UNYr93

Monogrāfija publicēta ESF projektā "Kultūras kultūrā: robežvēstījumu politika un poētika" (Nr. 1.DP/1.1.1.2.0/13/APIA/VIAA/042).

Informāciju sagatavoja: Pauls Daija, Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta ārējo sakaru koordinators

Pēdējā atjaunošana 13-01-2016
Powered by Elxis - Open Source CMS