Izdota monogrāfija "Ekonomiskā krīze Latvijā: veiksmes stāsta pēcgarša"

9-11-2016

Izdota monogrāfija „Ekonomiskā krīze Latvijā: veiksmes stāsta pēcgarša," kurā atspoguļoti Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pētnieku no 2013. līdz 2015. gadam īstenotā pētījuma „Krīzes pārvarēšana Latvijā: ekonomiskie, sociālie un komunikācijas aspekti" rezultāti. Monogrāfija izdota profesora Sergeja Kruka redakcijā.

Analīzes pamatā ir plaša empīrisko pētījumu bāze: nacionālās reprezentatīvās iedzīvotāju aptaujas, daļēji strukturētās un dziļās intervijas, Centrālās statistikas pārvaldes, tirgus un sabiedriskās domas centra SKDS un Eurostat dati, Lursoft datu bāzē uzkrātie uzņēmumu darbības finanšu rādītāji. Tā kā krīze skārusi vairākumu iedzīvotāju (aptaujā to atzinuši 80% respondentu), pētnieki izvirzīja pieņēmumu, ka negatīvā pieredze būs aktivizējusi viņu sociālo dzīvi, kopīgas problēmas risinot mijiedarbībā ar līdzpilsoņiem un sniedzot solidāru atbalstu citām interešu grupām.

Monogrāfiju Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa (HSZN) saņēmusi dāvinājumā un to iespējams apskatīt LZA HSZN telpās.

Plašāka informācija pieejama šeit.

Powered by Elxis - Open Source CMS