LZA Terminoloģijas komisijas 70 gadu jubilejas konferencei veltīts īsrakstu krājums „Terminrade Latvijā. Senāk un tagad"

21-11-2016

Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisija izdevusi  īsrakstu krājumu, kas veltīts terminoloģijas komisijas 70 gadu jubilejas konferencei.

Profesors Māris Baltiņš priekšvārdā uzsvēris, ka „LZA Terminoloģijas komisijas veikums šo garo gadu desmitu laikā ir atstājis pēdas gandrīz visās zinātņu nozarēs, kā arī praktiskās darbības jomās. Ir sagatavoti vairāk nekā 63 terminu biļeteni, izdotas 15 vārdnīcas, veikts liels terminu saskaņošanas darbs, sagatavojot šķirkļu sarakstus, „Latvijas padomju enciklopēdijai", publicēti raksti par terminrades principiem un to sekmīgu iedzīvināšanu, sniegts milzum daudz konsultāciju. Turpmākie darba gadi Terminoloģijas komisijai būs intensīvi, jo tai jāatgūst kādreizējā autoritāte, jāstiprina sadarbība ar citām terminrades darbā iesaistītajām institūcijām un personām, starpnozaru sadarbības ietvaros reizēm, iespējams, atkāpjoties no striktā iedalījuma apakškomisijās, jāmeklē plašāka starptautiska dimensija, prasmīgāk un operatīvāk atbalstot Eiropas Savienības iestāžu latviešu tulkošanas dienestus. Cita problēma, kuras risinājums arī nepieļauj kavēšanos, ir vienotas terminu datubāzes izveide, padarot to lietotājiem ērtāku un informatīvi bagātāku".

Pēdējā atjaunošana 21-11-2016
Powered by Elxis - Open Source CMS