Starptautiskā konference „ICE - Statistika un pētījumi"

3-09-2014

Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas un Zviedru Institūta tematiskās partnerības „Innovation. Creativity. Equality (ICE)" projekta ietvaros rīkotās starptautiskās konferences norise

Šodien, 3. septembrī, Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvārī 28, Rīgā) turpinās divu dienu starptautiskā konference „ICE - Statistika un pētījumi", kas tiek rīkota Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas un Zviedru Institūta tematiskās partnerības „Innovation. Creativity. Equality (ICE)" projekta ietvaros.

Pasākuma pirmajā dienā ar ziņojumiem par statistiku un pētījumiem saistībā ar inovācijām sieviešu dominējošajās tūrisma, kultūras un radošajās industrijās uzstājās projektā iesaistīto organizāciju pārstāvji no Zviedrijas, Lietuvas, Polijas, Baltkrievijas un Latvijas.

Projekta dalībniekiem bija iespēja apmeklēt VAS „Latvijas Attīstības finanšu institūcijas Altum" (turpmāk - Altum) centrālo biroju, kur valdes priekšsēdētāja vietnieks Jēkabs Krieviņš informēja par Altum piedāvātajām iespējām uzņēmējiem - kā atbalsta instrumentu arī sieviešu inovatīvas uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstīšanai Latvijā.

Latvijas lauku tūrisma asociācijas „Lauku ceļotājs" valdes priekšsēdētāja Asnāte Ziemele klātesošos iepazīstināja ar asociācijas „Lauku ceļotājs" vēsturi, darbību, lauku sieviešu - tūrisma uzņēmēju veiksmes stāstiem, kā arī nepieciešamajiem pētījumiem, kas būtu noderīgi lauku tūrisma nozarē.

Ar ziņojumu par sievietēm uzņēmējdarbībā, t.sk., inovatīvā uzņēmējdarbībā, uzstājās nevalstiskās organizācijas „Līdere" projektu vadītāja Zanda Raciborska, kas pārstāvēja LDDK viceprezidenti,  SIA „Lietišķās informācijas dienests" izpilddirektori, biedrības „Līdere" valdes priekšsēdētāju Aivu Vīksnu.

Konferences pirmās dienas noslēgumā dalībnieki tika iepazīstināti ar divu Latvijas uzņēmēju (SIA Modes nama „Tēma" direktores Daigas Latkovskas un biedrības „Pārtikas amatnieki" biedres - siera ražotājas Ināras Mālkalnes) izstrādājumiem, kas klātesošajos izraisīja neviltotu interesi.

Šodien tiks pārrunāta projekta tālāka gaita un nākotnē veicamie uzdevumi.

Powered by Elxis - Open Source CMS