25. janvārī notika LZA LMZN un LLMZA kopsēde sadarbībā ar EKOSOC-LV

8-02-2016

Sēdē tika uzklausīta LZA 2015. gada 10 zinātnes sasniegumu balvas ieguvēja Dr.sc.ing. Ilga Gedrovica, kura pastāstīja par  un produkta ceļu no  laboratoriskās izstrādes līdz atpazīstamam preču zīmolam. Ilga Gedrovica klātesošos iepazīstināja ar produktiem "Milzu!", "BEE BITE" un "Garden Snack", kuri tiek veidoti sadarbojoties uzņēmējiem un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļai (TEPEK). Vairāk par veikto izpēti šeit (LZAGedrovica_prezenteju LZA.pdf).

Akadēmiķe B. Rivža iepazīstināja ar Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas un Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas darbību 2015. gada laikā LLMZA_25-01-2016.pdf .

2015. darba gadā Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļā  tika ievēlēti jauni locekļi. Ievēlēta Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekle LLU Profesore, Dr.biol. Ina Alsiņa un ievēlēts Latvijas Zinātņu akadēmijas ārzemju loceklis Baltkrievijas Nacionālās zinātņu akadēmijas akadēmiķis Vladimirs Gusakovs.

Sēdē tika pārrunāts darba plāns 2016. gada pirmajam pusgadam, kā arī saņemti locekļu ietekumi darba plāna papildināšanai. Sēdes dalībnieki pieteica vairākus plānotos pasākumus, to skaitā akadēmiķis Īzaks Rašals pieteica, ka 2016. gada vasarā tiek plānots Latijas Ģenētiķu un selekcionāru biedrības kongress. Akadēmiķe Baiba Rivža pieteica Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas 20 gadu jubilejas pilnsapulci 2016. gada 3. februārī, Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Atgādināja arī par LZA pavasara pilnsapulci 2016. gada 7. aprīlī, kurā tiks godināti arī no LZA LMZN izvirzītie zinātnieki: prof. Arvīda Kalniņa balvas ieguvēja Dr.habil.chem. Gaļina Teliševa par lielo ieguldījumu Latvijas koksnes zinātnes attīstībā un darbu apkopojumu "Inovatīvu produktu ieguve no lignīna, zemmolekulāriem polifenolu savienojumiem un polifenolus saturošiem koku/koksnes pārstrādes atlikumiem koksnes biorafinērijas ķēdes izveidošanai" un jaunā zinātniece Astra Zaļuma par pētījumu "Pinus contorta var. latifolia un Pinus sylvestris uzņēmība pret Heterobasidion annosum sensu lato"; darba vadītāji - Dr.silv. Tālis Gaitnieks, Dr.silv. Āris Jansons.


Materiālu sagatavoja:

dr.oec. Viktorija Zaļūksne
VPP EKOSOC-LV programmas vadītājas asistente,
LZA LMZN zinātniskā sekretāre

 

 

Pēdējā atjaunošana 8-02-2016
Powered by Elxis - Open Source CMS