2016. gada 31. oktobrī notikusi  Latvijas Zinātņu akadēmijas Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas (LZA LMZN) un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (LLMZA) prezidija kopsēde

7-11-2016

Sēdē tika uzklausīts  LZA LMZN korespondētāj locekles kandidātes Dr.sc.ing. Sandras Muižnieces-Brasavas ziņojums "Latvijas Lauksaimniecības universitātes zinātnieku un uzņēmēju sadarbības veicināšanas pienesums Latvijas tautsaimniecībā pārtikas jomā". Pēc ziņojuma notika balsošana par kandidātes virzīšanu vēlēšanām LZA rudens pilnsapulcē, kurā nodaļas locekļi kandidāti vienbalsīgi atbalstīja.

Tika uzkaustīta arī LZA jauno zinātnieku konkursa dalībniece Mg. Tatjana Lejava, kura uzstājās ar ziņojumu "Jauniešu bezdarba analīze un samazināšanas iespējas Jelgavas pilsētā".

Nodaļas priekšsēdētāja Baiba Rivža iepazīstināja klātesošos ar aktuālākiem notikumiem un divu gaidāmo forumu programmām:

3.-4. novembrī plānoto VPP EKOSOC-LV forumu "Gudra Izaugsme. Izaicinājumi un risinājumi" un 15. novembrī plānoto LZA Zemgales forumu "VIEDĀ EKONOMIKA: ZINĀTNE, TEHNOLOĢIJAS UN INOVĀCIJAS", kas notiks Jelgavā.

Ar ziņojumu uzstājās arī LLMZA Jauno zinātnieku - doktorantu konkursa "Ražas svētki-2016" dalībniece Mg.agr. Laila Dubova. Lailas Dubovas pētījums veltīts pupu (Vicia faba L.) produktivitāti noteicošiem faktoriem.

Nodaļas sēdes noslēgumā tika sumināta jubilāre LZA īstenā locekle Edīte Kaufmane un ZM Konkursa Sējējs-2016 laureāte  Baiba Rivža.

Informāciju sagatavoja: Viktorija Zaļūksne

Powered by Elxis - Open Source CMS