LZA LMZN un LLMZA prezidija kopsēde

8-01-2009

LZA LMZN un LLMZA prezidija kopsēde

2008. gada 6.oktobrī, Rīgā, Latvijas Zinātņu akadēmijas (turpmāk – LZA) Senāta zālē, plkst.13.30 norisinājās Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (turpmāk – LLMZA) prezidija un LZA Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas (turpmāk – LMZN) kopsēde, kuru vadīja LLMZA prezidente akad. B. Rivža un LZA LMZN p.i. prof. A. Treimanis. Sēdē piedalījās 14 dalībnieki. Pēc darba kārtības apstiprināšanas akad. B. Rivža aicināja LZA korespondētājlocekļa vietas kandidāti prof. I. Pilveri sniegt ziņojumu par savu darbību un sniegumiem zinātnē.

Pēc ziņojuma noklausīšanās, klātesošie tika aicināti aizklāti balsot par atbalstu kandidātiem uz LZA vakantajām, vienu īstenā un divām korespondētājlocekļu, vietām. Sēdes dalībnieki ievēlēja balsošanas komisiju šādā sastāvā: prof. P. Zālītis, prof. D. Kārkliņa, vad.pētn. J. Mičulis. Balsojumā piedalījās visi klātesošie – izņemot balsošanas komisijas pārstāvjus. Savu balsojumu iepriekš iesnieguši bija divi LZA LMZN locekļi.

Balsojuma rezultāts ir sekojošs:

Īstenā locekļa vietas kandidāts:

Prof. A.Treimanis 13 – par, 0 – pret, 0 – nederīgi.

Korespondētājlocekļa vietas kandidāti:

LLU rektors J. Skujāns 11 – par, 2 – pret, 0 – nederīgi,

Prof. Z. Gaile 10 – par, 3 – pret, 0 – nederīgi,

Prof. I. Pilvere 9 – par, 4 – pret, 0 – nederīgi

Sēdes noslēgumā tika apspriesti jautājumi saistībā ar projektu „Forsaita speciālistu tīkla pielietojums lauku politikas atbalstam, lauksaimniecības zinātnes pētījumu un iekārtu datu bāzes pilnveidošana un Eiropas lauksaimniecības, pārtikas un dabaszinātņu akadēmiju apvienības prezidentūras nodrošināšana”.

M.Briekmane

Pēdējā atjaunošana 14-01-2009
Powered by Elxis - Open Source CMS