30.jūnijs 12(367)

Latvijas Zinātņu akadēmijas vārdbalvu konkurss 2009. gadam

27-06-2008

Par labākajiem zinātniskajiem darbiem atsevišķās zinātņu nozarēs un zinātnes popularizēšanā Latvijas Zinātņu akadēmija piešķir balvas, kuras nosauktas izcilu zinātnieku vārdā. Balvu piešķir par atsevišķiem zinātniskiem darbiem, atklājumiem, izgudrojumiem, kā arī par vienotas tematikas zinātnisku darbu kopumu. Par balvas pretendentu var izvirzīt tikai atsevišķu personu, no autoru kolektīviem – galveno autoru. Uz balvu var pretendēt Latvijas zinātnieki un tie ārzemju zinātnieki, kuru darba tematika saistīta ar Latviju. Balvas laureāti saņems LZA piemiņas medaļu un naudas balvu.

Pēdējā atjaunošana 27-06-2008
Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmijas balvas jaunajiem zinātniekiem

27-06-2008

Balvas uz zinātnisko darbu konkursa pamata piešķir maģistrantiem, doktorantiem vai jauniem pētniekiem ne vēlāk kā vienu gadu pēc maģistra vai doktora darba aizstāvēšanas. Konkursam var iesniegt darbus, kurus veicis viens zinātnieks, ja viņš iesniegšanas brīdī nav vecāks par 30 gadiem.

Lasīt tālāk...

SVEICAM!

27-06-2008

Rīgā, 2008. gada 20. jūnijā

Akadēmiķei Dr. habil. philol.

Ilgai Jansonei

Ļoti cienītā Jansones kundze!

Latvijas Zinātņu akadēmijas saimes vārdā suminām Jūs pirmajā lielajā dzīves jubilejā! Esam gandarīti par Jūsu paveikto, vēlam jaunus panākumus nākotnē un ticam, ka tādi būs par labu latviešu valodniecībai un zinātnes organizācijai Latvijā. Lai Jūsu enerģija un dzīvesprieks ir tiem garantija.

Tomēr atrast brītiņu laika pārdomām un padziļinātai pašapcerei nekad nav par ļaunu. Būtībā no šādām pārdomām izaug tas, ko mēs saucam par kultūru. Lai jubileja ir šāds brīdis. Jūs gaida lieli darbi, tāpēc mēs ar paļāvību no sirds novēlam: labu veselību, spēku un izturību.

Daudz laimes dzimšanas dienā!

Patiesā sirsnībā un cieņā

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Juris Ekmanis
Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta priekšsēdētājs
Jānis Stradiņš
LZA viceprezidents Tālavs Jundzis

Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas kopsapulce

27-06-2008

Šī gada 6.jūnijā Latvijas Zinātņu akadēmijā norisinājās Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (turpmāk– LLMZA) kopsapulce. Par LLMZA prezidenti atkārtoti ievēlēta akadēmiķe Baiba Rivža, savukārt viceprezidentu amatus turpmākos trīs gadus ieņems Latvijas Lauksaimniecības universitātes (turpmāk– LLU) Biotehnoloģijas un veterinārmedicīnas zinātniskā institūta “Sigra” direktors un LLU profesors, akadēmiķis Aleksandrs Jemeļjanovs, LLU rektors, profesors Juris Skujāns un LLU profesore, LZA korespondētājlocekle Daina Kārkliņa.

Lasīt tālāk...

Eiropas Lauksaimniecības, pārtikas dabaszinātņu akadēmijas apvienību turpmāk vadīs akadēmiķe B.Rivža

27-06-2008

lmzn_asambl.JPG
Apvienības prezidents akadēmiķis Kristians Hera (Rumānija) nodod Apvienības prezidenta pilnvaras akadēmiķei Baibai Rivžai
Norisinājusies Eiropas Lauksaimniecības, pārtikas un dabaszinātņu akadēmiju apvienības Ģenerālasambleja un saistītais seminārs “Atjaunojamie enerģijas resursi, produkcija un tehnoloģijas”. Par Apvienības prezidenti līdz 2010.gadam ievēlēta akadēmiķe Baiba Rivža

Pēdējā atjaunošana 27-06-2008
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 13
Powered by Elxis - Open Source CMS