5. oktobris 15 (391)

LZA nodaļās

4-10-2009

Fizikas un tehnisko zinātņu nodaļā

9.septembrī notika LZA Fizikas un tehnisko zinātņu nodaļas sēde Starptautiskais Astronomijas gads. Par Baldones observatorijas astrofotouzņēmumu arhīvu un tā izmantošanas iespējam referēja LU doktorante Mg. Oļesja Smirnova. Par perspektīviem pētījumiem LU AI Astrofizikas observatorijā referātu sagatavoja observatorijas vadītājs, Dr.phys. Ilgmārs Eglītis, bet sakarā ar viņa ārzemju komandējumu referātu nolasīja LU doktorants Mg. Artūrs Barzdis.

Lasīt tālāk...

LZA LMZN un LLMZA prezidija kopsēde

4-10-2009

Šī gada 21.septembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) norisinājās LZA Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas (LMZN) un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (LLMZA) prezidija kopsēde.

Pēdējā atjaunošana 4-10-2009
Lasīt tālāk...

Sveicam!

4-10-2009

Scientia est potentia.

Suminām Latvijas Universitāti, mūsu alma mater, 90. gadskārtā!

Cieņā un mīlestībā Latvijas Zinātņu akadēmija

***

Baltijas kamerorķestris Kremerata Baltika un tā vadītājs LZA goda loceklis Gidons Krēmers 24. septembrī Japānas vēstniecībā Berlīnē saņēma prestižo Japānas Mākslas asociācijas balvu “Praemium Imperiale”. Balvu, kuras aizsākumi meklējami tālajā 1887. gadā, piešķir jaunajiem mākslā, resp., jauno mākslu veicinošiem.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās Viņa Augstība Japānas princis Hitači un Viņas Augstība princese Hitači. Jāpānas imperatora brālis princis Hitači ir “Praemium Imperiale” pašreizējais patrons.

Zinātnieku nakts

4-10-2009

Kosmosa elpa Augstceltnē

Piektdien, 25.septembrī notika ikgadējais zinātni popularizējošais pasākums Zinātnieku nakts, kas šogad bija veltīts kosmosa jautājumiem. Viens no ieganstiem tieši šādai tematikai bija 2009.gads kā Starptautiskais astronomijas gads. Patīkami, ka Zinātnieku nakts ģeogrāfija aptvēra ne tikai dažādus punktus Rīgā, bet arī Jelgavu, Ventspili, Rēzekni, Daugavpili. Kopumā Eiropas mērogā šis pasākums notika 30 valstīs un vairāk nekā 200 pilsētas. Būtiski notikumi risinājās Latvijas Zinātņu akadēmijas kā galvenās organizējošās institūcijas telpās.

Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātnieku savienībā

4-10-2009

17. septembrī notika Latvijas Zinātnieku savienības valdes sēde, kurā LZS padomes priekšsēdētājs I. Kalviņš informēja par apturētajām valsts finansētajām programmām. Šķiet, ka 2010. gada 1. janvārī nebūs ne bāzes finansējuma, ne valsts programmu, ne LZP grantu, ne ES programmu, kurām nepieciešams līdzfinansējums. Kas paliks? Jau šobrīd Latvijā augstskolās strādā mazāk zinātniskā personāla uz 23 000 studentiem nekā vidēji Eiropā.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 13
Powered by Elxis - Open Source CMS