21. decembris 20 (396)

Gada ievērojamākie sasniegumi

18-12-2009

Latvijas Zinātņu akadēmija, apkopojot iesniegtos universitāšu, zinātnisko institūtu un centru priekšlikumus, nosaukusi nozīmīgākos Latvijas zinātnes sasniegumus 2009.gadā

Pēdējā atjaunošana 18-12-2009
Lasīt tālāk...

SVEICAM!

18-12-2009

Rīgā, 2009. gada 1. decembrī

Akadēmiķei Baibai Rivžai

Ļoti cienītā akadēmiķe, dārgā kolēģe!

Latvijas Zinātņu akadēmijas saime sumina Jūs dzīves svētkos!

Mēs, tāpat kā daudzi, esam pakļāvušies Jūsu harismātiskās personības valdzinājumam.

Jūsu paveiktais ekonomikā, pedagoģijā, politikā un sabiedriskajā dzīvē pelna apbrīnu. Visu mūžu Jūs pavadījis teicamnieces sindroms – sākot no skolas sola līdz šai dienai. Iepriecinoši, ka vēlme darīt visu iespējami labāk nav zudusi gadu gaitā un augstos amatos. Jūs protat saskatīt būtisko, uzklausīt lietpratīgus padomus un rīkoties par labu sabiedrībai. Jūsu iejūtība un cieņa pret kolēģiem ir visiem zināma. Paldies Jums!

Vēlam stipru veselību, enerģiju jauniem darbiem, dzīvesprieku, laimi un saderību ģimenē!

Ad multos annos!

Daudz laimes dzimšanas dienā!

Sirsnībā un cieņā

LZA prezidents Juris Ekmanis
LZA Senāta priekšsēdētājs Jānis Stradiņš
LZA ģenerālsekretārs
Valdis Kampars

Pēdējā atjaunošana 18-12-2009

Diplomus saņem jaunievēlētie LZA locekļi

18-12-2009

zv/zv396-1.JPG
16.decembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā diplomus saņēma LZA Rudens pilnsapulcē ievēlētie īstenie, goda un korespondētājlocekļi, kā arī LZA goda doktori. Attēlā: diplomu saņēmēji kopā ar LR izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi un akadēmijas vadību
A.Edžiņas foto

LZA Rudens pilnsapulce 2009.gada 26.novembrī. Debates

18-12-2009

J.Stradiņš, LZA akadēmiķis. Man liekas, ka šī Akadēmijai ir ļoti nozīmīga diena tajā ziņā, ka prezidenta J.Ekmaņa ievadvārdos un īpaši jau Lielās medaļas laureāta Ivara Kalviņa runā izskanēja būtiskākais par šīsdienas Latvijas dzīvi un Latvijas zinātnes saistību ar dzīvi. Pāris lietas, ko mēs šodien varētu konstatēt: man liekas, ka abas šīs runas būtu jādzird mūsu valdībai – ministriem, Ministru prezidentam un varbūt pat Valsts prezidentam. Tas bija daudz būtiskāk nekā tas, kā daudzviet tukši runā valsts televīzijas šovos vai apspriedēs, kuras translē, šeit runāja par patiešām būtiskām lietām.

Lasīt tālāk...

LZA un AS“Latvenergo” 2009.gada balvas

18-12-2009

4.decembrī pasniegtas Latvijas Zinātņu akadēmijas un AS “LATVENERGO” 2009.g. Gada balvas.

Balvas piešķir kopš 1999.gada. Katru gadu ir iespēja piešķirt: vienu Alfrēda Vītola vārdbalvu par izcilu devumu enerģētikā, divas Gada balvas par nozīmīgu devumu enerģētikā (un ja ir lietišķie pētījumi, kuru ieviešanas rezultātā tiek ievērojami paaugstināta AS “Latvenergo” konkurētspēja Baltijas enerģijas tirgū) un piecas balvas jauniem zinātniekiem par panākumiem enerģētikā.

Pēdējā atjaunošana 18-12-2009
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 13
Powered by Elxis - Open Source CMS