15.februāris 2 (398)

Piešķirtas LZA vārdbalvas

12-02-2010

2010.gada 19.janvāra LZA Senāta lēmums:

1.Apstiprināt balvu ekspertu komisiju lēmumus un piešķirt sekojošas vārdbalvas:

Baibai Rivžai – LZA īst. loc. (Latvijas Lauksaimniecības universitāte) – Kārļa Ulmaņa balvu tautsaimniecības zinātnē par izcilu devumu Latvijas agrārpolitikas un agrārās ekonomikas jautājumu risinājumā;

Jānim Gardovskim – LZA īst. loc. (Rīgas Stradiņa universitāte) – Paula Stradiņa balvu medicīnā par izcilu devumu modernās ķirurģijas, medicīnas zinātnes un akadēmiskās izglītības attīstībā Latvijā;

Dr.habil.phys. Larisai Grigorjevai, LU Cietvielu fizikas institūta Cietvielu radiācijas fizikas laboratorijas vadītājai – Edgara Siliņa balvu fizikā par darbu “Radiācijas defektu veidošana un relaksācijas procesi komplekso oksīdu kristālos un nanostruktūrās”.

Pēdējā atjaunošana 12-02-2010
Lasīt tālāk...

Senāts piešķir LZA Lielo medaļu

12-02-2010

Ar LZA Senāta 9. februāra lēmumu LZA Lielā medaļa piešķirta:

akadēmiķim MĀRCIM AUZIŅAM (Latvijas Universitāte) par izcilu ieguldījumu koherento procesu izpētē atomu un molekulu fizikā:

akadēmiķim KURTAM ŠVARCAM (Vācija – Latvija) par izciliem darbiem un praktiskiem risinājumiem radiācijas fizikā un hologrāfijā.

Jauni LZA goda doktori

12-02-2010

LZA Senāts 2010. gada 9. februārī apstiprināja Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas 4. februāra sēdes lēmumu piešķirt LZA goda doktora grādu tiesību zinātnēs JĀNIM BOLIM (Dr. h.c. iur.) un goda doktora grādu filoloģijā LĪVIJAI VOLKOVAI. (Dr. h.c.philol.).

Pēdējā atjaunošana 3-03-2010
Lasīt tālāk...

Tikšanās ar LR izglītības un zinātnes ministri LZA korespondētājlocekli Dr. paed. TATJANU KOĶI

12-02-2010

LZA Senātā

Tikšanās ar LR izglītības un zinātnes ministri
LZA korespondētājlocekli Dr. paed. TATJANU KOĶI

9. februārī notika Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta sēde, kuras darba kārtībā bija tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi, lai pārrunātu zinātnes pašreizējo stāvokli un iespējamos nākotnes risinājumus. Senāta priekšsēdētājs akadēmiķis Jānis Stradiņš lūdza ministri pateikt kaut ko “labu, gaišu un cerīgu”, lai šo sēdi varētu beigt cerīgā noskaņā.

Lasīt tālāk...

Es tā kā smilšu pulkstenis tukšs kļūstu

12-02-2010

Es tā kā smilšu pulkstenis tukšs kļūstu
un atkal, atkal piepildos tūlīt,
no smieklu varas – krītu skumju gūstā,
steidz mīlestība naidu nomainīt.

(Rauls Čilačava )

2010.gada 8.janvārī Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā notika Ziemassvētku poētiskā tikšanās ar Ukrainas Republikas vēstnieku Latvijā, dzejnieku un tulkotāju, LZA goda doktoru Raulu Čilačavu.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 12
Powered by Elxis - Open Source CMS