15.februāris 2 (398)

Džemma Skulme. Neparastā

11-02-2010

zv/zv398-2.JPG
Māksliniece pie kolāžas par “princeses Līvenas” tēmu
A.Edžiņas foto
 
Ar neparastu kolorītu, izaicinošām līnijām, bagātīgu kolāžu, kura eksponēta tā, lai skatītājs var izlasīt tekstu uz gleznas, vārdu sakot – LZA goda locekle Džemma Skulme Latvijas Zinātņu akadēmijā 9. februārī. LZA prezidents Juris Ekmanis priecājās, ka “radošums” kā tēma saista Senāta sēdi un izstādes atklāšanu. Senāta priekšsēdētājs Jānis Stradiņš saistīja tēmu ar latviešu identitātes atklāsmi, kas sevī ietver daudzveidību – gan klasiku, gan modernismu, kura spilgts paraugs šeit redzams. 

Pēdējā atjaunošana 12-02-2010
Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātnieku savienībā

11-02-2010

21. janvārī pirmo reizi 2010. gadā tikās Latvijas Zinātnieku savienības valde. Tās priekšsēdētājs A. Āboltiņš pirmajā darba kārtības jautājumā runāja par to, ka rudenī, atbilstoši statūtiem, jārīko LZS kongress. Pagājušajā reizē kongresu apvienoja ar zinātnisku konferenci, lai piesaistītu vairāk dalībnieku, tostarp arī jaunus LZS biedrus, kā arī lai nodrošinātu kvorumu vēlēšanās. Tradicionāli LZS kongresus cenšas rīkot savienības dibināšanas mēnesī, novembrī. To varētu darīt arī šogad. Valdes locekļi vienojās, ka tās varētu būt novembra beigas. Kādā formātā to rīkot? Kā izraisīt Zinātnieku savienības biedru interesi, jo pašlaik daudzi cilvēki ir mazaktīvi? Vai pieaicināt kādus interesantus cilvēkus ar plenārlekcijām? A. Āboltiņš aicināja valdes locekļus par to padomāt un nākamajās sēdēs izteikt savus priekšlikumus. Tāpat tiek aicināti visi LZS biedri un interesenti iesūtīt savus ierosinājumus LZS kongresa norisei.

Pēdējā atjaunošana 12-02-2010
Lasīt tālāk...

Aizstāvēšana

11-02-2010

2010.gada 24.februārī plkst.15.00 Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Teorētiskās medicīnas promocijas padomes atklātā sēdē Rīgā, Dzirciema ielā 16, Hipokrāta auditorijā

ZELTĪTE CĒDERŠTRĒMA

aizstāvēs promocijas darbu “Rīgas skolas vecuma zēnu fiziskās attīstības rādītāju vērtējums gadsimtu mijā”.

Recenzenti: profesore Līga Aberberga–Augškalne (RSU); profesors Haralds Jansons (Valsts emeritētais zinātnieks); prof. Helje Kaarma (Igaunija).

Ar promocijas darbiem var iepazīties RSU bibliotēkā, RSU mājas lapā www.rsu.lv 

Pēdējā atjaunošana 12-02-2010
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 12 no 12
Powered by Elxis - Open Source CMS