11.oktobris, 11(407)

Helsinkos norisinājusies Eiropas Lauksaimniecības pētījumu iniciatīvas konference

8-10-2010

Šī gada 6.–7.septembrī Somijā, Helsinkos norisinājās Eiropas Lauksaimniecības pētījumu iniciatīvas (turpmāk – EURAGRI) konference, kurā dalību ņēma Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (turpmāk – LLMZA) prezidente, akadēmiķe Baiba Rivža. B.Rivžas kundze vadīja vienu no trim paralēlajām sekcijām, kas bija veltīta biodegvielas un biogāzes iegūšanai un ar to saistītajiem izaicinājumiem.

Pēdējā atjaunošana 8-10-2010
Lasīt tālāk...

Izstāde

8-10-2010
zv/zv407-2.jpg

A.Edžiņas foto 

Jāņa Murovska Jaunie darbi Latvijas Zinātņu akadēmijā  

Pēc 14. septembra LZA Senāta sēdes, kurā akadēmiķis Ēvalds Mugurēvičs referēja par “Franciska no Moliano izmeklēšanas protokola 1312. gadā” tulkojumu no latīņu valodas, sekoja neparastas izstādes atklāšana. Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Jānis Murovskis iepazīstināja ar saviem jaunākajiem darbiem. Sietspiedes tehnikā veidoti, spilgtumspilgtās krāsās zaigojoši, ar fascinējošiem parakstiem, piemēram, par melnu lietu Tokijas ielās, par ķiršu ziedu puteni pavasarī, par īpašiem Saules stariem mežmalā, kur notiks Ķēniņa un Ezīša tikšanās utt.  

Pēdējā atjaunošana 8-10-2010
Lasīt tālāk...

Ivana Griņeviča jaunrades izstade

8-10-2010

Latvijas Republikas Patentu valdes Patentu tehniskajā bibliotēkā (Šķūņu ielā 17) līdz š.g. 5.novembrim ir skatāma izstāde “Inženierim, izgudrotājam un racionalizatoram Ivanam Griņevičam 50”. Izstāde ir veltīta Latvijas polim, inženierzinātņu maģistram un vairāk kā 300 publikāciju autoram.

Lasīt tālāk...

IN MEMORIAM

8-10-2010


No Lilijas Dzenes atvadoties

Negaidīti un nenovēršami pienāk rudens: pavisam nesen vēl ziedēja asteres un sārtojās āboli, un nu jau kokus sāk rotāt zelta krāsa. Nesen, tikai pirms nedēļas Nacionālajā teātrī “Leo. Pēdējā bohēma” izrādē tikos ar Liliju Dzeni, bet svētdienas novakarē saņēmu ziņu, ka viņa no šīs pasaules atvadījusies. Sestdien vēlēšanās vēl nobalsojusi, nākamajā dienā uznācis sirds vājums, dzīvoklī viena būdama, pakritusi un augšā vairs nav tikusi, ātro palīdzību tā arī nesagaidīja. Durvis palika slēgtas, bet viņa devās prom. Kurp? Atceraties Zīverta lugu “Āksts”:

Pēdējā atjaunošana 8-10-2010
Lasīt tālāk...

KONKURSS

8-10-2010

LU Cietvielu fizikas institūts izsludina konkursu uz akadēmiskajiem amatiem :

Cietvielu fizikā – vadošais pētnieks – 3 štata vietas
                        – pētnieks – 1 štata vieta
                        – asistents – 1 štata vieta

Materiālzinātnē – vadošais pētnieks – 1 štata vieta

Medicīniskā fizikā – pētnieks – 1 štata vieta

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 15 no 15
Powered by Elxis - Open Source CMS