8. novembris, 13(409)

Izsludina 2011.gada konkursu balvu piešķiršanai ievērojamiem Latvijas zinātniekiem un praktiķiem

4-11-2010

Latvijas Zinātņu akadēmija, firma “ITERA Latvija” un nodibinājums
“Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds”

izsludina 2011.gada konkursu balvu piešķiršanai ievērojamiem Latvijas zinātniekiem un praktiķiem par izcilu veikumu vai mūža devumu vides, zemes un ģeogrāfijas zinātnēs vai par nozīmīgu vides izstrādes sistēmu veicināšanu. Pretendentus var izvirzīt LZA locekļi, Latvijas zinātnisko institūtu padomes, firma “ITERA Latvija”, universitāšu senāti un fakultāšu domes. Balvas piešķir īpaša ekspertu komisija. Izvirzot pretendentus, līdz 2010.gada 15.decembrim divos eksemplāros jāiesniedz šādi dokumenti:

Pēdējā atjaunošana 15-11-2010
Lasīt tālāk...

Izbraukuma seminārs “Netradicionālās lauksaimniecības attīstības tendences Latvijā”

4-11-2010

Šī gada 21. oktobrī Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (turpmāk – LLMZA) Pārtikas un veterinārmedicīnas zinātņu nodaļa, sadarbībā ar Biotehnoloģijas un veterinārmedicīnas zinātnisko institūtu “Sigra” (turpmāk ZI “Sigra”) un Latvijas Zinātņu akadēmijas Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļu (turpmāk – LZA LMZN) organizēja izbraukuma semināru “Netradicionālās lauksaimniecības attīstības tendences Latvijā” (turpmāk – Seminārs).

Lasīt tālāk...

Personība folklorā un folkloristikā

4-11-2010

zv/zv409-2.JPG zv/zv409-3.JPG Tā šogad bija nosaukta gadskārtējā K. Barona konference, kas š.g. 28. un 29.oktobrī valsts pētījumu programmas “Nacionālā identitāte” projekta “Identitātes estētika:literatūra, folklora un māksla – nacionālās identitātes vēsturiskās zīmes un mūsdienu simboli” ietvaros notika Latvijas Zinātņu akadēmijā. 

Lasīt tālāk...

Piešķirtas 2010. gada Nobela prēmijas

4-11-2010

Oktobris kā allaž nāk ar gadskārtējām Nobela prēmijām. Veselu nedēļu, no 4. oktobra līdz 11. oktobrim, sabiedrība varēja sekot notikumiem Stolholmā un Oslo. 4. oktobris – Nobela prēmija medicīnā un fizioloģijā, 5. oktobris – fizikā, 6. oktobris – ķīmijā, 7. oktobris – literatūrā, 8. oktobris – Miera prēmija, 11. oktobris – prēmija ekonomikā. Zinātniskās prēmijas tika uztvertas ar šim žanram piemītošo nopietnību, Nobela prēmija literatūrā un, it sevišķi, Nobela Miera prēmija – ar politizētām kaislībām.

Lasīt tālāk...

Aizstāvēšana

4-11-2010

2010. gada 12. novembrī plkst. 9.00 Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē Alberta ielā 10, 313. telpā, notiks Latvijas Universitātes promocijas padomes ģeoloģijā atklātā sēde, kurā promocijas darbu doktora zinātniskā grāda iegūšanai ģeoloģijā aizstāvēs

JURIS SOMS.

Temats: “Gravu morfoloģija, to veidošanās un erozijas tīkla izvietojuma likumsakarības dienvidaustrumu Latvijā”.

Recenzenti: profesors, Dr. geol. Vitālijs Zelčs, Latvijas Universitāte; emeritētais profesors, Dr. h. geol. Ojārs Āboltiņš, Latvijas Universitāte; emeritētais profesors, Dr. h. geogr. Guntis Eberhards, Latvijas Universitāte.

Ar promocijas darbu var iepazīties LU bibliotēkā, Kalpaka bulvārī 4, LU ĢZZF bibliotēkā un internetā LU portālā.

Pēdējā atjaunošana 4-11-2010
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 14 no 14
Powered by Elxis - Open Source CMS