13.decembris, 15(411)

XII Baltijas Intelektuālās sadarbības konference

9-12-2010

REZOLŪCIJA

Baltijas zinātņu akadēmijas apzinās daudzās problēmas un izaicinājumus, ar kuriem saskaras mūsdienu uz zināšanām balstītā sabiedrība. Mums jāiztirzā šie jautājumi un jāgādā par sabiedrības un politikas veidotāju izpratni, balstoties uz zinātnisku pieeju un jaunākajiem zinātnes atklājumiem, vienojot tos ar akadēmiju pieredzi.

Pēdējā atjaunošana 16-12-2010
Lasīt tālāk...

Izstāde

9-12-2010


Divas Ligitas

Ligita Ulmane-Franckeviča un Ligita Dekšeniece.

Ligita Ulmane-Franckeviča – tēlniece, pārvalda plastiku, veido monumentus, medaļas un Latvijas monētu dizainu. Izmanto visus materiālus – marmoru, bronzu, granītu, dzelzi. Teicama zīmētāja un portretiste kā medaļā, tā apaļskulptūrā, animāliste. Meita Ligita Dekšeniece – LMA studente, māksliniece, veido arī medaļas.

zv/zv411-3.JPG zv/zv411-4.JPG 
 

Māte un meita: Ligita Ulmane-Franckeviča un Ligita Dekšeniece. Tēlnieks Jānis Strupulis ieradies apsveikt kolēģi. Sveikt var arī viņu pašu kā jau trešās sudraba – niobija Laika monētas autoru. A.Edžiņas foto 

Pēdējā atjaunošana 9-12-2010
Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātnieku savienībā

9-12-2010

25. novembrī notika LZS valdes sēde. Par aktualitātēm ziņoja valdes priekšsēdētājs Aivars Āboltiņš. Par LZS pārstāvi Izglītības un zinātnes ministrijas Zinātniskās infrastruktūras attīstības komisijā ES struktūrfondu apguvei novērotāja ststusā nominēts un valdes sēdē tika apstiprināts U. Grāvītis (viņu vajadzības gadījumā var aizstāt A. Āboltiņš). Saeimas publisko izdevumu un revīzijas komisijā no LZS nominēts I. Kalviņš. Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centrs uzaicinājis LZS iesaistīties padomes darbā un uzņemties veikt pārraudzību pār augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanu Latvijā, paužot savu viedokli. Šim uzdevumam LZS valde deliģēja A. Āboltiņu.

Lasīt tālāk...

Pasniegtas Grindeks balvas

9-12-2010
zv/zv411-2.JPG
A.Edžiņas foto 

26. novembrī P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā svinīgi pasniedza AS Grindeks fonda “Zinātnes un izglītības atbalstam” gada balvas ievērojamiem Latvijas zinātniekiem un labākajiem jaunajiem zinātniekiem.

Pēdējā atjaunošana 9-12-2010
Lasīt tālāk...

ĪSUMĀ

9-12-2010

5.novembrī LZA Ķīmijas, bioloģijas un medicīnas zinātņu nodaļas sēdē tās dalībnieki noklausījās un apsprieda četrus LZA īsteno locekļu kandidātu un vienu korespondētājlocekļa kandidāta zinātniskos ziņojumus.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 15 no 15
Powered by Elxis - Open Source CMS