16.aprīlis 5 (431)

Latvijas Zinātņu akadēmijas Pavasara pilnsapulce 2012.gada 12.aprīlī

14-04-2012


Par Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta locekļiem ievēlēti akadēmiķi:

Mārcis AUZIŅŠ, Jānis BĒRZIŅŠ, Juris EKMANIS, Ilga JANSONE, Tālavs JUNDZIS, Viktors HAUSMANIS, Ivars KALVIŅŠ, Valdis KAMPARS, Vija KLUŠA, Māris KĻAVIŅŠ, Ivars KNĒTS, Maija KŪLE, Ivars LĀCIS, Dace MARKUS, Tālis MILLERS, Andrejs SILIŅŠ, Jānis STRADIŅŠ, Ojārs SPĀRĪTIS, Pēteris ŠIPKOVS, Arnis TREIMANIS

Ar padomdevēja tiesībām – korespondētājlocekļi Juris BORZOVS, Māris KNITE, Jānis KLOVIŅŠ, Tatjana KOĶE, Guntis ZEMĪTIS.

Pēdējā atjaunošana 14-04-2012
Lasīt tālāk...

Diplomi 2011. gada izcilībām zinātnē

14-04-2012


zv/zv431-1.jpg
Teorētiskajās zinātnēs diplomu saņem LZA goda
loceklis profesors Jānis Osis (RTU)
A. Edžiņas foto
Jau desmito gadu, kopš 2002. gada, Latvijas Zinātņu akadēmija nosauc izcilākos sasniegumus teorētiskajās zinātnēs un praktiskajos pielietojumos. Tie tiek publiskoti masu saziņas līdzekļos un zināmā mērā sabiedrības acīs atspoguļo arī zinātnes veikumu kopumā. Atzīmējot apaļo gadskārtu, 3. aprīlī tika iedibināta jauna tradīcija – zinātniekiem vai zinātnieku grupām, kuras izpelnījušās augsto novērtējumu, pirmo reizi pasniedza ierāmētu un iestiklotu diplomu, gatavu piekāršanai pie sienas. 
Pēdējā atjaunošana 14-04-2012
Lasīt tālāk...

Par Eiropas vienotības ideju

14-04-2012


Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas (Academia Scientiarum et Artium Europaea) svinīgajā pavasara plenārsesijā 2012. gada 3. martā Zalcburgā tika pieņemts “Manifests Eiropai 21. gadsimtā”, ko individuāli parakstīja katrs klātesošais Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas (EZMA) loceklis. Šis manifests ir sagatavots pēc EZMA prezidenta profesora Dr. Dr.h.c. Fēliksa Ungera ierosmes sakarā ar pēdējā laikā vērojamām tendencēm graut Eiropas Savienības un vispār Eiropas vienotību, lai pretdarbotos centrifugālajām, destruktīvajām tendencēm.

Pēdējā atjaunošana 14-04-2012
Lasīt tālāk...

Sveicam!

14-04-2012


LR Ministru kabineta Atzinības raksts piešķirts sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “Apgāds “Zinātne”” par ilggadēju darbu zinātniskās literatūras izdošanā un Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentam habilitētajam fizikas doktoram Jurim Ekmanim par ieguldījumu Latvijas Zinātņu akadēmijas kā nacionālas nozīmes zinātnes centra nostiprināšanā un vadīšanā.

Jauns prezidents netika ievēlēts

14-04-2012


12. aprīlī Latvijas Zinātņu akadēmijas Pavasara pilnsapulci atklāja LZA prezidents Juris Ekmanis, aicinot ar klusuma brīdi pieminēt 2011. un 2012. gadā aizsaulē aizgājušos Akadēmijas īstenos, ārzemju, goda un korespondētājlocekļus. Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis jūsmīgā runā izteica savu atbalstu zinātnei, aicināja uz kopdarbību un pasniedza LR Ministru kabineta Atzinības rakstus akadēmiķim Jurim Ekmanim un korespondētājloceklim Jānim Kristapsonam, kuram Atzinības raksts jau bija piešķirts š.g. 22. februārī. (Ministrijā bija “aizķēries” izdevniecībai “Zinātne” piešķirtais MK Atzinības raksts, kuru ministrija acīmredzot nesaistīja ar Latvijas Zinātņu akadēmiju.)

Pēdējā atjaunošana 16-04-2012
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 15
Powered by Elxis - Open Source CMS