10.septembris 9 (435)

Ilgaram Grosvaldam – 60 gadi pētniecībā

6-09-2012

zv/zv435-2.jpg
RTU zinātnisko rakstu redkolēģija pie Valdena apgriezenības
I. Grosvalda jubilejā: (no kreisās) U.Alksnis, J.Briedis, H.Guļevskis, I.Grosvalds, A.Zigmunde, J.Klētnieks, A.Krūze, I.Berga
Foto: Ivans Griņevičs
 

Latvijas Ķīmijas vēstures muzejā apskatāma izstāde, veltīta ievērojamam ķīmiķim tehnologam, zinātņu vēsturniekam Dr.inž.
I. Grosvaldam. Rīgas Tehniskās universitātes rektors Leonīds Ribickis un Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis apbalvoja darbīgo pētnieku ar Atzinības rakstiem. 
 

Pēdējā atjaunošana 7-09-2012
Lasīt tālāk...

IN MEMORIAM

6-09-2012


Laura KALINKA

Grāmatu izdevēja, redaktore, zinātnes popularizētāja, Latvijas kultūras vērtību apzinātāja

Šā gada 19.augusā mūžībā aizgāja Laura Kalinka – personība, kura ar saviem darbiem un darbību ir paliekoši ietekmējusi Latvijas zinātnes un Zinātņu akadēmijas veidolu.

Lasīt tālāk...

IN MEMORIAM

6-09-2012


Profesors, LZA korespondētājloceklis

ULDIS RAITUMS

(06.07.1940. – 12.08.2012.)

2012. gada 12. augustā gaidīti noslēdzās Vasaras olimpiskās spēles Londonā, un tieši šajā datumā negaidīti un klusi no mums šķīrās Latvijas Universitātes profesors, habilitētais matemātikas zinātņu doktors, LZA korespondētājloceklis Uldis Raitums. Mums, viņa kolēģiem, skolēniem šķita, vismaz ārēji, ka viņš bija mundrs, sportisks, bez saguruma pazīmēm, garā možs, jo aktīvi interesējās par notikumiem institūtā, akadēmijā, fakultātē, cerīgi raudzījās uz matemātikas nozares attīstības perspektīvām un it sevišķi uz jauno pētnieku un doktorantu izaugsmi. Latvijas matemātiķu saime ir cietusi smagu zaudējumu, vairāki profesora lolotie matemātikas virzieni paliek bez sava garīgā līdera.

Pēdējā atjaunošana 6-09-2012
Lasīt tālāk...

Aizstāvēšana

6-09-2012


2012. gada 20. septembrī plkst. 17.45 RTU Elektronikas un telekomunikāciju nozares promocijas padomes “RTU P–08” atklātajā sēdē Rīgā, Rīgas Tehniskās universitātes Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē Āzenes ielā 12, 210. telpā

ALEKSANDRS IPATOVS

aizstāvēs promocijas darbu “Transporta interneta sistēmu eksperimentāla un analītiska izpēte” telekomunikāciju doktora zinātniskā grāda iegūšanai.

Oficiālie recenzenti: profesors, Dr. sc. ing. Gunārs Lauks (Rīgas Tehniskā Universitāte, Elektronikas un telekomunikāciju fakultāte), vad. pētnieks, lab. vadītājs, Dr. sc. comp. Mihails Broitmans (Elektronikas un datorzinātņu institūts), profesors, Dr. habil. Algimantas Kajackas (Viļņas Ģedimina Tehniskā Universitāte, Elektronikas Fakultāte).

Ar promocijas darbu var iepazīties RTU Zinātniskajā bibliotēkā Rīgā, Ķīpsala iela 10, kā arī elektroniski RTU mājaslapā http://www.rtu.lv/.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 13 no 13
Powered by Elxis - Open Source CMS