15.aprīlis 6 (445)

Veiksmīgās un noliegtās zinātņu nozares

12-04-2013


Ar nelielām cerībām par papildu finansējumu zinātnei noslēgusies pētījumiem jau paredzēto līdzekļu dalīšana kārtējam gadam. Latvijas jurisprudencei 2013. gads ieiet vēsturē ar skumīgu faktu. Pēc ilgiem mazināšanas gadiem valsts finansējums caur Latvijas Zinātnes padomes grantu sistēmu šai sabiedriski nozīmīgajai zinātnes nozarei ir pārtraukts pilnīgi. Nāk prātā kāda zinātnes funkcionāra pirms gadiem desmit teiktie vārdi, ka juridiskā zinātne ir jau mirusi zinātnes nozare. Tas bija teikts tādā sakarā, ka tiesību doktoru skaits ir neliels un tāds pats arī pieteikto pētījumu projektu skaits. Apgalvojums bija krietni priekšlaicīgs, jo valsts aparātam, tiesām, prokuratūrai, iekšlietu iestādēm, kā arī valsts iedzīvotājiem ir nepieciešami zinātnieku padomi un ierosinājumi. Taču, tā kā tiesību zinātniekiem jau sen nav neviena pētniecības institūta, varētu domāt, ka trūcīgā finansējuma apstākļos ir lemts piebeigt šo zinātnes nozari pavisam, lai cik paradoksāli tas neskanētu, vismaz par prieku citām sociālajām un humanitārajām zinātnēm.

Pēdējā atjaunošana 12-04-2013
Lasīt tālāk...

Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija izsludina konkursu uz vakantajām

12-04-2013


1. Īsteno locekļu vietām:

– Lauksaimniecības zinātņu nodaļa – 1 vakance;

– Pārtikas un veterinārmedicīnas zinātņu nodaļa – 1 vakance;

– Agrārās ekonomikas zinātņu nodaļa – 1 vakance;

– Inženierzinātņu nodaļa – 1 vakance;

– Mežzinātņu nodaļa – 1 vakance.

Pēdējā atjaunošana 12-04-2013
Lasīt tālāk...

Konkursa pagarināšana

12-04-2013


Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte pagarina konkursu Paula Valdena piemiņas medaļas piešķiršanai. Apbalvojumu pasniedz reizi divos gados starptautiski atzītiem ķīmijas tehnoloģijas, materiālzinātnes un dabas un inženierzinātņu vēstures zinātniekiem, kuri devuši nozīmīgu ieguldījumu Latvijā minētajās jomās. Pretendentus var izvirzīt līdz šā gada 26.aprīlim.

Lasīt tālāk...

Aizstāvēšana

12-04-2013


2013. gada 18.aprīlī plkst. 12.00 Daugavpils Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes 320. telpā Daugavpilī, Parādes ielā 1 notiks Daugavpils Universitātes Psiholoģijas nozares promocijas padomes sēde, kurā promocijas darbu psiholoģijas doktora (Dr. psych.) zinātniskā grāda iegūšanai aizstāvēs

IVETA RUŽA.

Promocijas darba tēma: “Latvijas iedzīvotāju kauzālie izskaidrojumi par laulības neuzticību”.

Recenzenti: Dr. habil. psych., Dr. oec., Māra Vidnere, Rīgas Pedegoģijas iglītības un vadības akadēmijas profesore; Dr. habil. psych. Danguole Beresnevičiene, Viļnas Universitātes Starptautiskās Biznesa Skolas profesore; Dr. psych. Larisa Brokāne, Latvijas Lauksaimniecības universitātes docente.

Ar promocijas darbu un tā kopsavilkumu iespējams iepazīties Daugavpils Universitātes Sociālās psiholoģijas katedrā, Parādes ielā 1–303, DU Bibliotēkā Parādes ielā 1 un DU mājaslapā www.du.lv.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 13 no 13
Powered by Elxis - Open Source CMS