3.jūnijs 9(448)

Sveicam jubilārus!

30-05-2013

4. jūnijā – LZA goda locekli Valdi Jākobsonu!

18. jūnijā – LZA goda doktoru Gunti Eniņu!

19. jūnijā – LZA korespondētājlocekli Andri Plotnieku!

20. jūnijā – akadēmiķi Ilgu Jansoni!

23. jūnijā – akadēmiķi Jāni Krastiņu!

Ad multos annos!

Latvijas Zinātņu akadēmija

Pēdējā atjaunošana 30-05-2013

Par aktīvāku sadarbību

30-05-2013


8. maijā Rīgā viesojās, starptautiskajā zinātniskajā konferencē “Imants Ziedonis. Piederības meklējumi, brīvības treniņš” referātu “Imanta Ziedoņa dzejas pasaule” nolasīja Dr.h.c. philol. Rauls Čilačava (Ukraina/Gruzija). LZA prezidents O. Spārītis pieņēma bij. Ukrainas Republikas vēstnieku Latvijas Zinātņu akadēmijā.

Iesaistīto pušu sarunās tika ieskicēti paplašinātas LZA un Gruzijas ZA sadarbības scenāriji Latvijas – Gruzijas kultūras studiju un sadarbības aktivizēšanā.

Jaunas vakances

30-05-2013


2013.gada LZA jaunu locekļu vēlēšanām Zinātņu akadēmija ir pieņēmusi lēmumu izsludināt 5 īsteno locekļu (akadēmiķu) vakances, 5 ārzemju locekļu vakances un 8 korespondētājlocekļu vakances.

Lasīt tālāk...

L’OREAL svētki Latvijas Zinātņu akadēmijā

30-05-2013
zv/zv448-2.jpg

Jaunās stipendiātes: Zane Kalniņa (pa kreisi),
Jeļizaveta Sokolovska un Liāna Širmane ar
Goda patronesi akadēmiķi Vairu Vīķi–Freibergu
A.Edžiņas foto

Pasaulslavenā kosmētikas firma L’OREAL sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju un Latvijas Zinātņu akadēmiju, kā katru pavasari, šī gada 15. maijā bija sarūpējusi svētkus ne tikai trim jaunām, brīnišķīgām zinātniecem, kuras saņems stipendiju “Sievietēm Zinātnē” sava zinātniskā darba veikšanai un prasmju pilnveidošanai, bet arī viņu darbaudzinātājiem, kolēģiem, ģimenes locekļiem un, galu galā, arī trim stipendiju ieguvējām 2012. gadā, kuras varēja vēlreiz pārdzīvot svinīgo brīdi un ziņot par gada laikā paveikto. Bet par to vēlāk.  

Pēdējā atjaunošana 30-05-2013
Lasīt tālāk...

LZA prezidenta Ojāra Spārīša uzruna L’Oreal stipendiju pasniegšanā

30-05-2013


2013. gada 15. maijā

Ekselence, L’Oreal stipendiju Goda patronese Vaira Vīķe – Freibergas kundze, ekselence, Francijas vēstniek Stefan Viskonti kungs, godātais L’Oreal Baltic ģenerāldirektor Benuā Žilia kungs, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Zinātnes programmu padomes priekšsēdētāj Mārci Auziņa kungs, godātais L’Oreal stipendijas žūrijas komisijas priekšsēdētāj Jāni Stradiņa kungs, cienītās, daiļās, gudrās un šarmantās laureātes un mīļie šī skaistā notikuma dalībnieki!

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 13
Powered by Elxis - Open Source CMS