9.septembris 12(451)

Slimību patoģenēzes ģenētisko un molekulāro mehānismu izpēte un jaunu terapijas un diagnostikas līdzekļu izstrāde

6-09-2013

Noslēgusies ESF 1.1.1.2. aktivitātes projekta Nr. 1DP/1.1.1.2.0/09/APIA/VIAA/150 “Slimību patoģenēzes ģenētisko un molekulāro mehānismu izpēte un jaunu terapijas un diagnostikas līdzekļu izstrāde” īstenošana

BMC zinātnieku īstenotais projekts sastāvēja no trīs savstarpēji integrētām zinātniskajām aktivitātēm. Projekta aktivitātes “Vīrusveidīgo daļiņu funkcionālā un strukturālā izpēte” ietvaros tika izpētīti bakteriofāgu phiCb5 un Qß strukturālie proteīni, izstrādātas metodes Hepatīta B vīrusa serdes antigēna producēšanai un modificēšani, kā arī izstrādāta un optimizēta HBV vakcīnu prototipu sintēze zīdītāju šūnu kultūrās, izmantojot alfavīrusu vektorus.

Lasīt tālāk...

IN MEMORIAM

6-09-2013

LZA goda loceklis
Viesturs Baumanis
(1942 – 2013)

2013. gada 18. jūnijā no mums aizgāja Viesturs Baumanis, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra Studiju direktors, LU Bioloģijas fakultātes Molekulārās bioloģijas un bioķīmijas katedras vadītājs, Latvijas bioķīmiķu biedrības priekšsēdētājs, LZA goda loceklis, vairāku zinātnisko prēmiju laureāts, talantīgs un daudzpusīgs zinātnieks, izcils pasniedzējs, pārliecināts jaunās zinātnieku paaudzes veidotājs. Cilvēks, kas atstāja dziļas pēdas medicīnā, molekulārajā bioloģijā, ģenētikā, mikrobioloģijā, virusoloģijā, biotehnoloģijā. Dziļas kultūras cilvēks, erudēts vēstures, literatūras un mākslas pazinējs. Viens no molekulārās bioloģijas un modernās biomedicīnas radītājiem Latvijā. Ignorējot smagu slimību, Viesturs Baumanis strādāja līdz pašai pēdējai dienai.

Lasīt tālāk...

Aizstāvēšana

6-09-2013

2013.gada 18.septembrī plkst.10.00 Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Socioloģijas promocijas padomes atklātā sēdē Rīgā, Dzirciema ielā 16, Hipokrāta auditorijā

IVETA BRIŠKA

aizstāvēs promocijas darbu “Ekoloģiskie riski Latvijas iedzīvotāju vērtējumā”.

Oficiālie recenzenti: Dr.phil. Signe Dobelniece (RSU); Dr.sc.soc. Aivars Tabuns (LU); Dr.sc.soc. Vladimirs Meņšikovs (DU)

Ar promocijas darbu var iepazīties RSU bibliotēkā, RSU mājaslapā www.rsu.lv.

Pēdējā atjaunošana 6-09-2013
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 12 no 12
Powered by Elxis - Open Source CMS