23.septembris, 13 (452)

IN MEMORIAM

19-09-2013

Sveikas Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklim,

arhitektam Gunāram Jansonam

04.04.1928. – 27.08.2013.

Mana pirmā tikšanās ar Gunāru Jansonu bija “Trīs brāļu” namiņa otrajā vai trešajā stāvā, kur atradās paliela telpa vairākiem rasēšanas dēļiem. Pie paša loga, kas vērās uz Mazās Pils ielas pusi, aizslēpies aiz viena no šiem gandrīz vertikāli novietotajiem un ar kustīgo “roku” aprīkotajiem arhitekta darbavietas atribūtiem, kaut ko savā nodabā klusi zīmēja iesirms vidēja auguma vīrs ar pagājušā gadsimta sešdesmito gadu māksliniekiem raksturīgo vaigubārdu. Varēja būt 1981. vai 1982. gads un uz lielā vatmaņa papīra lapas vilktās līnijas gūlās noteiktā sistēmā, kas, kā vēlāk noskaidrojās, bija Turaidas pils tikko atraktā austrumu korpusa pamatu un sienu restaurācijas projekts.

Lasīt tālāk...

Aizstāvēšana

19-09-2013

2013.gada 4. oktobrī, plkst. 14.00, RTU Ķīmijas zinātņu nozares promocijas padomes “RTU P–01” atklātā sēdē Rīgā, Āzenes ielā 14/24, 272. telpā promocijas darbu inženierzinātņu ķīmijas doktora zinātniskā grāda iegūšanai aizstāvēs

LIENE GRIGORJEVA

par tēmu “C–heteroatoms saites izveidošana luisa skābes katalizētās aliliskās aizvietošanas reakcijās”.

Recenzenti: Dr. chem. Māris Turks (RTU), Dr. habil. chem. Raimonds Valters (RTU), Dr. chem. Mārtiņš Katkevičs (LOSI).

Ar promocijas darbu var iepazīties RTU Zinātniskajā bibliotēkā, Ķīpsalas ielā 10, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Anglikāņu ielā 5, un ar promocijas darba kopsavilkumu arī RTU mājaslapā www.rtu.lv/.

Pēdējā atjaunošana 19-09-2013
Lasīt tālāk...

KONKURSS JĀŅA BERGA vārdiskai balvai agronomijas zinātnē

19-09-2013

KONKURSS

Pamatojoties uz Latvijas Lauksaimniecības universitātes zinātnieku vārdisko balvu nolikumu, Latvijas Lauksaimniecības universitāte izsludina pretendentu konkursu

JĀŅA BERGA

vārdiskai balvai agronomijas zinātnē.

Uz balvu var pretendēt Latvijas zinātnieki un tie ārzemju zinātnieki, kuru pētījumi ir nozīmīgi Latvijai. Balvu piešķir tikai atsevišķam zinātniekam, no autoru kolektīva – vadošajam autoram. Balvas laureāts saņem diplomu un prēmiju profesora mēnešalgas apmērā. Balvas laureātam ir tiesības uzrādīt “Apbalvots ar Jāņa Berga balvu”.

Lasīt tālāk...

JĀŅA LIELMAŅA prēmija

19-09-2013

KONKURSS

JĀŅA LIELMAŅA prēmija

Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija, LLU Zemkopības zinātniskais institūts un Valsts Stendes graudaugu selekcijas institūts aicina piedalīties konkursā par ievērojamā selekcionāra un agronoma Jāņa Lielmaņa (1895.–1970.) prēmiju – par izciliem sasniegumiem lauka kultūru selekcijā, sēklkopībā un šī darba popularizēšanu. Prēmija iedibināta 1995. gadā, atzīmējot agr. J.Lielmaņa 100 gadu jubileju, un to piešķir reizi trijos gados.

Lasīt tālāk...

KONKURSS JĀŅA BĒRZIŅA vārdiskai balvai lopkopības zinātnē

19-09-2013

KONKURSS

Pamatojoties uz Latvijas Lauksaimniecības universitātes zinātnieku vārdisko balvu nolikumu, Latvijas Lauksaimniecības universitāte izsludina pretendentu konkursu

JĀŅA BĒRZIŅA

vārdiskai balvai lopkopības zinātnē.

Uz balvu var pretendēt Latvijas zinātnieki un tie ārzemju zinātnieki, kuru pētījumi ir nozīmīgi Latvijai. Balvu piešķir tikai atsevišķam zinātniekam, no autoru kolektīva – vadošajam autoram. Balvas laureāts saņem diplomu un prēmiju profesora mēnešalgas apmērā. Balvas laureātam ir tiesības uzrādīt “Apbalvots ar Jāņa Bērziņa balvu”.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 15 no 15
Powered by Elxis - Open Source CMS