LZA pilnsapulces

Nākamās LZA pilnsapulces:


2020. gada 2. aprīlis
Pavasara pilnsapulce


LZA prezidenta Ojāra Spārīša uzruna LZA Pavasara pilnsapulcē 2019. gada 4. aprīlī

5-04-2019

Latvijas Zinātņu akadēmija, kura tieši pēdējā gada laikā ir nostiprinājusies gan strukturāli, gan funkcionāli, kopā ar visu akadēmisko vidi ir tas spēks, kurš spēj izstrādāt nozaru ilgtermiņa attīstības scenārijus, plānošanas dokumentus, kā arī piedāvāt kontroles mehānismus, tajā skaitā pēc valdībai saistošā Eiropas semestra parauga. LZA ir tā, kas globālās konkurences situācijā spēj ieteikt Latvijai veidot līdzsvarotas ekonomikas modeli kā reģionālajai attīstībai, tā īstermiņa un ilgtermiņa plānošanai. Tikai vēlamā rezultāta sasniegšanai gan zinātnes, gan ekonomikas atbalstam mēs vēlētos politiskajā un izpildvarā redzēt vairāk ieinteresētas mijiedarbības ar akadēmisko vidi.

Vairāk (pdf)


4. aprīlī aicinām uz LZA Pavasara pilnsapulci!

14-03-2019

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Pavasara pilnsapulce šogad tiks noturēta ceturtdien, 4. aprīlī plkst. 14. Ar akadēmisko lekciju "Ētika ceturtās industriālās revolūcijas priekšvakarā" uzstāsies profesore Skaidrīte Lasmane. Pilnsapulcē tiks pasniegtas arī akadēmijas balvas - LZA vārdbalvas izciliem zinātniekiem un jaunajiem zinātniekiem un jauno zinātnieku balvas.

Pēdējā atjaunošana 14-03-2019
Lasīt tālāk...

Diplomus saņem LZA jaunievēlētie locekļi. Fotogalerija

19-12-2018

Vakar, 18. decembrī, Latvijas Zinātņu akadēmijas Ziemassvētku sēdes laikā diplomus saņēma Rudens pilnsapulcē ievēlētie LZA jaunie locekļi. Kopumā LZA saimi šogad papildina 30 zinātnieki - no tiem 9 īstenie locekļi, 16 korespondētājlocekļi, četri ārzemju un viens goda loceklis.

Pēdējā atjaunošana 15-01-2021
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS