VPP EKOSOC-LV

Valsts pētījumu programma

5.2.1. „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai –
jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai
(EKOSOC-LV)”

Programmas vadītāja – LZA akadēmiķe, LLU profesore, Dr.habil.oec. Baiba Rivža


Video


Par programmu

Programmas logo

Programmas
aktivitātes

Programmas konferences

Programmas
forumi


EKOSOC-LV vadītāja, akadēmiķe Baiba Rivža apmeklējusi EASAC darba grupas „Cirkulārā ekonomika" sanāksmi Šveicē

21-08-2015

No 2015. gada 17. - 20. augustam akadēmiķe B.Rivža apmeklēja Berni (Šveice), kur notika Eiropas Zinātņu akadēmiju Konsultatīvās padomes (EASAC - the European Academies' Science Advisory Council) darba grupas „Cirkulārā ekonomika" (Circular Economy) sanāksme.

Pēdējā atjaunošana 21-08-2015
Lasīt tālāk...

Sadarbībā ar VPP EKOSOC-LV un Zviedru Institūta tematisko partnerību ICE norisinājusies LLMZA izbraukuma sēde

18-08-2015

Sadarbībā ar VPP EKOSOC-LV un Zviedru Institūta tematisko partnerību ICE norisinājusies LLMZA izbraukuma sēde

"Saistību un partnerības veidošana inovāciju sistēmā"

14. augustā Jelgavas novada, Zaļenieku pagasta viesu namā „Pūteļkrogs" norisinājās Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas izbraukuma sēde "Saistību un partnerības veidošana inovāciju sistēmā". Sēde tika rīkota sadarbībā ar Zviedru Institūta tematisko partnerību „ICE - Innovation. Creativity. Equality" un valsts pētījumu programmu EKOSOC-LV. Pasākuma viesus laipni uzņēma viesu nama īpašniece Rita Bobkova.

Lasīt tālāk...

Iecavas novads zinātnieku skatījumā

10-08-2015

Projekta 5.2.3. ietvaros nozīmīgs solis ir iepazīšanās  ar padziļinātai izpētei izvēlēto novadu  vadību un aktīviem kopienu indivīdiem, iegūstot attiecīgo teritoriju pārstāvošu  cilvēku viedokļus.  Pēc statistisko datu apstrādes par ekonomiskās aktivitātes pieaugumu 2009. - 2013. gados (ekonomiski aktīvo struktūrvienību skaits uz 1000 iedzīvotājiem) un vispārējo novadu attīstības līmeņu (TAI indekss) rādītājiem, padziļinātai izpētei Zemgales statistiskajā reģionā zinātnieki izvēlējās Iecavas un Vecumnieku novadus. Jūlijā sākumā bija tikšanās ar Vecumnieku novada pašvaldības pārstāvjiem un aktīvistiem. Jūlija noslēgumā bija pienācis laiks Iecavas novada apmeklēšanai.

Pēdējā atjaunošana 10-08-2015
Lasīt tālāk...

EKOSOC-LV 5.2.3. projekta ietvaros Iecavas novada domes rīcībā nodots projekta ietvaros izstrādāts Intelektuālais īpašums

6-08-2015

EKOSOC-LV 5.2.3. projekta "Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā" pārstāvji ir nodevuši Iecavas novada domei Intelektuālo īpašumu - projekta ietvaros izstrādātu teritorijas analīzi par Iecavas novada pozīcijām Latvijas novadu kopumā.

Ziņojumā ir pētītas Iecavas novada pozīcijas Latvijas novadu kopumā un veikta Iecavas novada resursu efektīvas izmantošanas ietekmējošo faktoru izpēte.


Kultūrvides izmantošanas teritoriju līdzsvarotā attīstībā izpēte Abavas ielejas apkārtnē

4-08-2015

28.un 29. jūlijā notika Valsts pētījuma programmas projekta 5.2.8. „Kultūrvides attīstības, vides daudzveidības saglabāšana un urbanizācijas procesi Latvijas līdzsvarotas attīstības kontekstā" ietvaros kārtējais lauka darbu izbraukums uz Kandavas novadu un Sabiles pilsētu. Pētnieku grupa no Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta (HESPI) un Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes, Sociālo un humanitāro zinātņu institūta (SOHU) tikās ar pašvaldības vadītājiem un darbiniekiem, rosīgiem vietējiem uzņēmējiem, zemnieku saimniecību īpašniekiem un dažādu pakalpojumu sniedzējiem, lai izzinātu kā šajā Latvijas pusē teritoriju attīstībā tiek izmantota kultūras un dabas vide.

Pēdējā atjaunošana 4-08-2015
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS