9.februāris 3 (482)

Sveicam jubilārus!

6-02-2015

2. februārī – LZA goda doktoru Žaku KŪLENU
13. februārī – LZA īsteno locekli Jekaterinu ĒRENPREISU
15. februārī – LZA goda locekli Zbigņevu STANKEVIČU
19. februārī – LZA goda locekli Andri VĀRPU
22. februārī – LZA īsteno locekli Andreju VEISBERGU
25. februārī – LZA īsteno locekli Benediktu KALNAČU

Ad multos annos!

Latvijas Zinātņu akadēmija


IZSLUDINĀTS GADSKĀRTĒJAIS KONKURSS PAR L`ORÉAL LATVIJAS STIPENDIJU “SIEVIETĒM ZINĀTNĒ”

6-02-2015

23. janvārī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) parakstīts sadarbības protokols, dodot startu gadskārtējam konkursam par L`ORÉAL Latvijas stipendiju “Sievietēm zinātnē” ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu. Jau vienpadsmito gadu visu trīs stipendijas piešķīrēju pārstāvji – šogad tie ir LZA prezidents akadēmiķis Ojārs Spārītis, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) viceprezidente, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile un L`OREAL Baltic SIA ģenerāldirektors Johans Bergs – tiekas LZA, lai no jauna apstiprinātu apņemšanos kopīgi atbalstīt Latvijas zinātnieces. Stipendija paredzēta sievietēm, kas veic pētījumus divās plašās zinātnes jomās – dzīvības zinātnēs un materiālzinātnēs. Tās mērķis ir atbalstīt sieviešu iespējas veidot karjeru zinātnē, mudināt zinātnieces veikt savu pētniecisko darbību Latvijā, kā arī iedvesmot un iedrošināt topošās zinātnieces un zinātniekus, kas šodien vēl sēž skolas solā.


Protokola parakstīšana LZA (izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, LZA prezidents Ojārs Spārītis, L`Oreal Baltics ģenerāldirektors Johans Bergs)

Foto Maris Morkans


Lasīt tālāk...

Latvija oficiāli kļūst par Eiropas Kosmosa aģentūras sadarbības valsti

6-02-2015

IZM prese ziņoja:

“2015.gada 30.janvārī Parīzē, Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) telpās, Latvijas Republikas vēstniece Francijā Sanita Pavļuta–Deslandes Latvijas valdības vārdā un EKA ģenerāldirektors Žans Žaks Dordens (Jean–Jacques Dordain) parakstīja EKA Eiropas Sadarbības valsts plāna (ESVP) hartu.


Hartas parakstīšana

Lasīt tālāk...

Kas notiek (nenotiek) Salaspilī?

6-02-2015

Masu mediji savā ierastajā manierē sarosījušies (labas ziņas ir sliktās ziņas), publika apmulsusi, jo teju teju sprāgs bumba ar laika degli – apstādinātais Salaspils atomreaktors, no kura straumēm noplūstot radioaktīvs ūdens. Universitāte, kuras pārvaldījumā ir reaktors, nodarbojas ar šantāžu – ja valdība naudu nedos, mēs no tā ejam prom. Tieciet tad paši galā. Salaspilieši nezina, ko no rītdienas gaidīt.

Lasīt tālāk...

Izsludina konkursu uz pētnieka amatu teātra zinātnē

6-02-2015

Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts (LU LFMI)
izsludina konkursu uz pētnieka amatu teātra zinātnē.

Pretendentiem jāiesniedz: pieteikums, CV, zinātnisko kvalifikāciju apliecinoša dokumenta kopija, zinātnisko publikāciju saraksts (2009.–2014.) un perspektīvais pētnieciskā darba redzējums ievēlēšanas periodam (6 gadiem). Dokumenti iesniedzami līdz š.g. 9. martam LU LFMI direkcijā, Mūkusalas ielā 3, 510. kabinetā.

Tālrunis uzziņām 67229017.


Powered by Elxis - Open Source CMS