11.maijs 9 (488)

Apsveikumi

8-05-2015

Apsveicam LZA goda locekli,
Turaidas muzejrezervāta direktori
Annu Jurkāni
ar valsts apbalvojumu -
Atzinības krusta IV šķiru!

Lasīt tālāk...

Jaunas vakances

8-05-2015

2015.gada LZA jaunu locekļu vēlēšanām Latvijas Zinātņu akadēmija izsludina 5 īsteno locekļu (akadēmiķu) vakances, 3 ārzemju locekļu vakances un 4 korespondētājlocekļu vakances.

LZA Senāts apstiprina korespondētājlocekļu vakances šādās specialitātēs:

Lasīt tālāk...

Atklāj Eiropas lielāko ceļojošo kosmosa izstādi "European Space Expo"

8-05-2015

Kopš saulainā 30. aprīļa Esplanādē paceļas ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā atbalstu uzceltās kosmosa tematikai veltītās izstādes "European Space Expo" telts kupols. Daudziem tas atgādināja jaunības izjūtas ar pareizticīgo katedrāles kupola telpā ierīkotā planetārija atribūtiem - plakātiem, zvaigznāju attēliem, globusu, kosmosa apguves tehnoloģiju aprakstiem.

Lasīt tālāk...

12. stāvā mazgā asinis

8-05-2015

Pēc tam, kad LZA Augstceltni pameta Latvijas Universitātes institūti, tajā klusi un citus netraucējot norisinās remontdarbi un pakāpeniski ierodas jauni īrnieki, par ko LZA prezidents Ojārs Spārītis Pavasara pilnsapulcē uzteica Lietu pārvaldi. Protams, ir divtik patīkami, ja tās ir ar zinātni saistītas vai vismaz tai tuvu stāvošas zinātņietilpīgas institūcijas. Tā pirms pašām garajām maija svētku brīvdienām liftā pie 12. stāva pogas parādījās uzlīme NEFRO.

Lasīt tālāk...

Sadarbība ar Šveices zinātniekiem un uzņēmējiem

8-05-2015

Tieši pirms Eiropas Savienības veselības ministru tikšanās Rīgā grupa zinātnieku - Latvijas Organiskās sintēzes institūta (LOSI) Zinātniskās padomes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra (BMC) zinātniskā direktore Aija Linē, kā arī veselības ministrs Guntis Belēvičs, Veselības ministrijas valsts sekretāra vietniece Egita Pole, uzņēmuma ROCHE Latvija direktors Rauls Vēliņš un LZA prezidents Ojārs Spārītis Bāzelē 14. un 15. aprīlī iepazinās ar Šveices uzņēmuma ROCHE darbu ārstniecisko preparātu izstrādē un iepazīstināja ar Latvijas līdzšinējo sekmīgo pieredzi jaunu ārstniecisko preparātu izstrādē un starptautiskā patentēšanā.

Pēdējā atjaunošana 8-05-2015
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 10
Powered by Elxis - Open Source CMS