21.septembris 15 (494)

“Latvenergo” konkurss

17-09-2015

Lai motivētu Latvijas zinātniekus veikt pētījumus, īpaši lietišķos, enerģijas attīstības veicināšanai un inovāciju vides veidošanai, Latvijas Zinātņu akadēmija un AS “Latvenergo” izsludina konkursu “Gada balva 2015”.

Pēdējā atjaunošana 17-09-2015
Lasīt tālāk...

Valtera Capa balva Ivaram Kalviņam

17-09-2015

4. septembrī, inovatīvā minifotoaparāta “Minox” izgudrotāja Valtera Capa 110. dzimšanas dienā, Latvijas Zinātņu akadēmijā tika pasniegta Valtera Capa balva – medaļa labākajam izgudrotājam. Šogad par tās laureātu kļuva akadēmiķis Ivars Kalviņš. Formulējums: par izciliem izgudrojumiem medicīnas ķīmijā un Latvijas zinātnes sasniegumu nešanu pasaulē. Atcerēsimies, ka Ivara Kalviņa vārds šogad jo skaļi noskanēja pasaulē, jo viņš bija nominēts Eiropas visaugstākajai izgudrotāju atzinībai un bija viens no trim Eiropas Patentu biroja (EPO) nosauktajiem finālistiem 2015. gada Eiropas izgudrotāju balvai “Lifetime Achievement” kategorijā. Kā sacīja EPO prezidents Beno Batisteli (Benoit Battistelli): “Kalviņš ir ne tikai viens no slavenākajiem izgudrotājiem Baltijas reģionā, bet viņa izgudrotāja talants ir arī izcils apliecinājums biomedicīnas inovatīvajam spēkam Eiropā.”

Lasīt tālāk...

“Zinātnes sākumi un evolūcija”. LZA Lielās medaļas laureāts akadēmiķis Kurts Švarcs

17-09-2015

Latvijas Zinātņu akadēmijas sēde–diskusija ceturtdien, 24. septembrī plkst. 15.00 LZA Mazajā zālē (3.stāvā)

“Zinātnes sākumi un evolūcija”. LZA Lielās medaļas laureāts akadēmiķis Kurts Švarcs

LŪDZAM INFORMĒT CITUS INTERESENTUS, studentus un doktorantus

LZA prezidijs

 

Lasīt tālāk...

Zinātnes vieta Raiņa nākotnes valstī

17-09-2015

LZA prezidenta Ojāra Spārīša uzruna, atklājot Letonikas VI kongresa plenārsēdi 2015.gada 10.septembrī

Godātais Jūrmalas domes priekšsēdētāj Gati Trukšņa kungs, godātie Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta priekšsēdētāj, akadēmiķi Jāni Stradiņa un Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezident Tālav Jundža kungs, godātie Letonikas VI kongresa dalībnieki, rīkotāji un viesi!

Lasīt tālāk...

Alma mater 2015

17-09-2015

Alma mater 2015

Vienībā mazas lietas dižas top
(Concordea res parvae crescunt)

Jūnija sākumā notika Latvijas Universitātes rektora vēlēšanas, kurās pārliecinošu pārsvaru ieguva LU zinātņu prorektors INDRIĶIS MUIŽNIEKS. Universitātē, tāpat kā citās augstskolās, sekojot padomju laikā iedibinātajai tradīcijai, otrās personas pēc rektora bija mācību un zinātņu prorektori. Indriķis Muižnieks zinātņu prorektora posteni ieņēma bezmaz 15 gadus – kopš 2000.gada oktobra. Tā kā Universitātes rektora vēlēšanas notika gandrīz vienlaicīgi ar Valsts ptezidenta vēlēšanām, un abās uzvarēja biologi (Muižnieks ir mikrobiologs), tad tas arī bija mūsu intervijas pirmais jautājums.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 12
Powered by Elxis - Open Source CMS