21. marts, 6 (506)

AICINĀJUMS

18-03-2016

Godātie Latvijas zinātnieki!

Saskaņā ar Ministru kabineta 2006.gada 20.jūnija noteikumiem Nr. 497 “Noteikumi par Latvijas Zinātnes padomes ekspertu komisiju izveidošanu un darbību” Latvijas Zinātnes padomes (turpmāk – Padome) Ekspertu komisiju vēlēšanu komisija (turpmāk – Komisija) aicina Jūs piedalīties Padomes Ekspertu komisiju vēlēšanās 2016.gada 25. un 26.maijā.

Pēdējā atjaunošana 18-03-2016
Lasīt tālāk...

LZA Pavasara pilnsapulce 2016. gada 7. aprīlī

17-03-2016

Latvijas Zinātņu akadēmijas
PAVASARA PILNSAPULCE

2016. gada 7. aprīlī plkst. 14. 00
LZA portretu zālē
(Rīgā, Akadēmijas laukumā 1, 3.stāvā)

Lasīt tālāk...

Viesos pie LZA goda locekles Māras Lāces

17-03-2016

2.martā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore LZA goda locekle Māra Lāce akadēmijas interesentiem izrādīja restaurēto/rekonstruēto/renovēto/paplašināto (visi vārdi ir pareizi) muzeju, kurā tikko sāka aizpildīt grezno bibliotēku, kas nekad nav bijusi pieejama apmeklētājiem, bet tagad pāris dienu nedēļā tāda iespēja būs. Pēc nedēļas mājās atgriezās arī pirmais muzeja eksponāts – Teodora Zaļkalna mīlīgā granīta cūciņa, aizsākot mākslas darbu atpakaļnākšanu, lai 4. maijā ar Miervalža Poļa pirmo personālizstādi jaunajās pazemes stāva telpās muzejs atsāktu darbu savā vēsturiskajā ēkā. Augustā gaidāma plašā Jaņa Rozentāla darbu izstāde, godinot mākslinieka 150. jubileju.

Pēdējā atjaunošana 17-03-2016
Lasīt tālāk...

Nominē IT profesionāļus Eižena Āriņa balvai datorikā 2016

17-03-2016

Jau desmito gadu tiks novērtēti Latvijas informāciju tehnoloģiju jomas izcilākie prāti un uzņēmīgākie profesionāļi, kuri liek pamatus jauniem atklājumiem un modernas sabiedrības attīstībai.

Piesaki pretendentus!

Iesaki, kurš IT profesionālis ir pelnījis saņemt augstāko savu sasniegumu novērtējumu vai arī piesakies pats – līdz 18. aprīlim aizpildi pieteikuma formu balvas mājaslapā www.arinabalva.lv.

Lasīt tālāk...

Komanda Latvijas Zinātņu akadēmijas darbam 2016. – 2020. gadā

17-03-2016

Ojārs Spārītis, LZA prezidents

Komanda Latvijas Zinātņu akadēmijas darbam 2016. – 2020. gadā

Augsti godātā akadēmiskā saime, kolēģi!

Kā mums visiem un akadēmiskajai zinātnes pārstāvniecības institūcijai šajā laikā ir gājis – tas redzams ne tikai LZA gadagrāmatu rakstos, laikrakstā “Zinātnes Vēstnesis”, pilnsapulču runās, LZA mājaslapā, Latvijas TV, radio un dienas mediju portālos, laikrakstos un visdažādākajos ar zinātnes dzīvi saistītajos forumos Latvijā, bet arī Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas, pie Ministru prezidenta izveidotās Latvijas Pētniecības un inovāciju stratēģijas padomes protokolos, zinātnes ekselences godināšanas svētkos un aktuālām sabiedrības problēmām veltītās diskusijās. Līdzšinējā darba intensitāte ir pieradinājusi sabiedrību, akadēmiskās zinātnes pārstāvjus, ar izglītību un zinātnisko pētniecību Latvijā saistīto institūciju darbiniekus pie domas, ka tā ir bijis vienmēr un nedrīkstētu būt savādāk, jo dilst mūsu valsts iedzīvotāju resurss un reizē ar to sašaurinās arī intelektuālās sabiedrības atražošana.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 14
Powered by Elxis - Open Source CMS