23. maijs, 10 (510)

Ojārs Spārītis ievēlēts par Lietuvas Zinātņu akadēmijas ārzemju locekli

19-05-2016

Lietuvas Zinātņu akadēmijas pilnsapulcē, kas norisinājās š.g. 26. aprīlī, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis ievēlēts par Lietuvas Zinātņu akadēmijas ārzemju locekli. Apsveicam!


IV Pasaules Latviešu zinātnieku kongress - pirmie meti

19-05-2016

LZA Senāta sēdē š.g. 10. maijā ārlietu sekretārs akadēmiķis Tālavs Jundzis iepazīstināja ar IV Pasaules Latviešu zinātnieku kongresa sagatavošanas priekšdarbiem pašā to sākuma stadijā. Kongresa sagatavošanā ieinteresēta ir Valsts izglītības attīstības aģentūra, kura plāno, sākot ar 2017. gadu, attīstīt zinātniskos projektus ar ārzemēm, identificējot ārzemju zinātniekus un sasaistot viņus ar mūsu zinātni, lai varētu piedalīties Eiropas Savienības kopējos projektos.

Lasīt tālāk...

Izmaiņas "Zinātnes Vēstneša" redakcijas padomē

19-05-2016

Skumstot par "Zinātnes Vēstneša" redakcijas padomes vadītāja akadēmiķa Jura Ekmaņa aiziešanu mūžībā un sakarā ar vairāku padomes locekļu statusa maiņu, ir apstiprināta jauna LZA, LZP un LZS laikraksta "Zinātnes Vēstnesis" redakcijas padome šādā sastāvā: akadēmiķis Tālavs Jundzis (vadītājs), akadēmiķi Raita Karnīte, Baiba Rivža, Andris Ozols, korespondētājloceklis Pēteris Trapencieris, Dr. chem.. Alma Edžiņa un LZA sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Stengrēvica.

Lasīt tālāk...

2016. gada L'ORÉAL Latvijas stipendijas "Sievietēm zinātnē" ar UNESCO Latvijas Nacionālās komitejas un Latvijas Zinātņū akadēmijas atbalstu

19-05-2016

Latvijas Zinātņu akadēmijā šī gada 18. maijā nu jau 12. reizi, piešķirot prestižās 6000 eiro vērtās L΄Oréal Latvijas stipendijas "Sievietēm zinātnē" ar UNESCO Latvijas Nacionālas komisijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu, tika godinātas trīs šogad veiksmīgākās sievietes zinātnē.

Lasīt tālāk...

Uzruna 2016. gada L'ORÉAL stipendijas "Sievietēm zinātnē" pasniegšanas ceremonijas dalībniekiem 2016. gada 18. maijā

19-05-2016

Ojārs Spārītis, LZA prezidents

Uzruna 2016. gada L'ORÉAL stipendijas "Sievietēm zinātnē" pasniegšanas ceremonijas dalībniekiem 2016. gada 18. maijā

Ļoti cienījamā prezidente Vaira Vīķe-Freibergas kundze, augsti godātie izglītības un zinātnes ministr Kārli Šadurska kungs, L'ORÉAL Baltic ģenerāldirektor Johan Berga kungs, augsti godātais žūrijas komisijas priekšsēdētāj akadēmiķi Jāni Stradiņa kungs, UNESCO Latvijas nacionālās komisijas priekšsēdētāja Baiba Moļņikas kundze, cienījamās L'ORÉAL stipendiātes, akadēmiķi, zinātnisko institūtu vadītāji un kolēģi, dāmas un kungi!

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 12
Powered by Elxis - Open Source CMS