23. janvāris, 2 (523)

VPP EKOSOC-LV izpildītāju sanāksme 2017. gada 7. februārī

16-02-2017

2017. gada februārī tika organizēta Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV izpildītāju sanāksme. VPP EKOSOC-LV programmas vadītāja, akadēmiķe Baiba Rivža klātesošajiem ziņoja, ka 3. posmā programma starptautiskā līmenī ir novērtēta pozitīvi un pētnieku sniegums ir labs. Sanāksmes ietvaros VPP EKOSOC-LV vadītāja informēja klātesošos par nozīmīgiem pasākumiem 2017. gadā, kuros iesaistīsies programmas pētnieki. VPP EKOSOC-LV izpildītāji un pētnieki iesaistījušies arī sociālo zinātņu jomas forumu organizēšanā Latvijas reģionos. 2017. gada 16. februārī norisināsies Vidzemes forums "Viedā ekonomika: zinātne, tehnoloģijas un inovācijas". Šī gada ietvaros plānots organizēt arī forumus Latgales un Kurzemes reģionos.

Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmijas vārdbalvas 2017. gadā

19-01-2017

LZA Senāta lēmums:

1. Apstiprināt balvu ekspertu komisiju lēmumus un piešķirt sekojošas vārdbalvas:

Artura Balklava balvu zinātnes popularizēšanā - akadēmiķim Oļģertam Dumbrājam.

Pīrsa Bola balvu matemātikā - LZA korespondētājloceklim Aleksandram Šostakam par darbu kopu "Daudzvērtīgas topoloģiskas struktūras un aproksimatīvas sistēmas: teorētiskie pamati un lietojumi".

Lasīt tālāk...

LZA Senātā

19-01-2017

10. janvārī LZA Senāts pulcējās uz pirmo šī gada sēdi. Tajā LZA prezidents ziņoja par pagājušā gada svarīgākā notikuma - 2016. gada nozīmīgāko sasniegumu zinātnē izvirzīšanu, LZA nodaļu priekšsēdētāji nominēja vārdbalvu laureātus un informēja par kandidātu atlases procesu un kritērijiem. Būtiska sēdes daļa bija veltīta LZA budžetam un akadēmijas valdījumā esošās augstceltnes uzturēšanas jautājumiem. LZA augstceltne ir kultūras piemineklis, kuras uzturēšana pēdējo divu gadu ietvaros veiktajās VKPAI pārbaudēs atzīta par atbilstošu.

Nākamā Senāta sēde, kurā tiks godināti LZA nominētie 2016. gada sasniegumi zinātnē un to autori, notiks 14. februārī plkst. 16.00 Rīgas Motormuzejā S. Eizenšteina ielā 6.


Aptauja "Zinātnes Vēstneša" lasītājiem

19-01-2017

Strādājot pie "Zinātnes Vēstneša" satura uzlabošanas, izdevuma redkolēģija aicina lasītājus piedalīties aptaujā. Tās mērķis - precizēt avīzes mērķauditoriju un izzināt lasītāju domas par esošo piedāvājumu un izdevuma iespējamo attīstības virzību. Aptaujas anketas pieejamas gan kā pielikumi drukātajam avīzes numuram, gan kā lejuplādējams dokuments šī numura elektroniskajā versijā LZA mājaslapā www.lza.lv/images/stories/zv/Aptauja_Zinatnes-Vestnesis_lasitajiem.doc . Aizpildītas anketas ar norādi ""Zinātnes Vēstneša" aptauja" aicinām nogādāt LZA kancelejā Akadēmijas lauk. 1, Rīga, LV 1050. Elektroniski aizpildītas anketas lūdzam nosūtīt uz "Zinātnes Vēstneša" epasta adresi: .

Lasītāju atbildes priecāsimies sagaidīt līdz 2017. gada 23. februārim. Informācija par aptaujas rezultātiem tiks publicēta "Zinātnes Vēstnesī".

Redkolēģija

Pēdējā atjaunošana 19-01-2017

PAR ĪSTERMIŅA ZINĀTNISKĀM VIZĪTĒM 2017. GADĀ

19-01-2017

Ikviens Latvijas zinātnieks var pieteikties īstermiņa mobilitātes vizītei uz ārvalstu zinātnisko centru/institūtu, kas ietilpst Latvijas Zinātņu akadēmijas partnerakadēmiju administrēto institūciju lokā. Vairākas LZA partnerakadēmijas (piem. Igaunijas, Lietuvas, Itālijas, Izraēlas ZA u.c.) atbalsta īstermiņa mobilitātes vizītes neatkarīgi no zinātnieka pamatdarba vietas, t.i. zinātniska institūcija, universitāte vai tml. Vizīšu mērķi var būt visdažādākie: kopīgi pētījumi, sadarbības uzsākšana, darbs bibliotēkā, arhīvos un/vai piedalīšanās zinātniskā konferencē. Pētījumu tematikai nav ierobežojumu, taču vizītes mērķim jābūt saskaņotam ar sadarbības partneri ārvalstīs.

Pēdējā atjaunošana 19-01-2017
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 12
Powered by Elxis - Open Source CMS