6. marts, 5 (526)

Sveicam jubilārus!

2-03-2017

8. martā - LZA īsteno locekli Janīnu KURSĪTI-PAKULI
14. martā - LZA īsteno locekli Pēteri TRAPENCIERI
16. martā - LZA korespondētājlocekli Aivaru KRAUZI
19. martā - LZA ārzemju locekli Ervinu OBERLENDERU
30. martā - LZA ārzemju locekli Baibu METUZĀLI-KANGERI

Ad multos annos!

Latvijas Zinātņu akadēmija


Latvijas Zinātnieku savienībā

2-03-2017

16. februārī notika Latvijas Zinātnieku savienības valdes sēde. Pildot iepriekšējā valdes sēdē nolemto (skat. "ZV" Nr. 3, 2017. g. 6. februārī), tās priekšsēdētājs Uldis Grāvītis ziņoja, ka 2017. gada 23. martā paredzēta izbraukuma sēde Latvijas Lauksaimniecības universitātē. To gatavo LZS valdes loceklis A. Āboltiņš. Citu jautājumu starpā U. Grāvītis, atsaucoties uz savu sporta pedagoga pieredzi, ierosināja izveidot nelielu interesentu grupu, kas nodarbotos ar sociometriju, piemēram, pētītu cilvēku saderību kolektīvā (piem., skolēnu saderību klasē, skolēnu un skolotāju saderību). Daudzas mūsu nelaimes ceļas no loģikas trūkuma, jo loģiku skolā vairs nemāca, no neprasmes koordinēt savas ieceres un darbības. Ne maza loma tajā ir hormoniem, kuru ietekmes pētīšanai ar mērķi sasniegt labākus rezultātus sportā, bijušajā Padomju Savienībā tika izveidots liels zinātnisks institūts, rīkotas starptautiskas konferences.

Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmijas nodaļās

2-03-2017

Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa

2017. gada 23. februārī notika Latvijas Zinātņu akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas sēde, kuras darba kārtībā bija sekojoši ziņojumi:

Lasīt tālāk...

2017. gada 16. februārī Valmierā norisinājās Vidzemes Forums "Viedā ekonomika: Zinātne, Tehnoloģijas un Inovācijas"

2-03-2017

16. februārī, Vidzemes Augstskolā (ViA) notika Vidzemes forums "Viedā ekonomika: zinātne, tehnoloģijas un inovācijas". Tā mērķis bija analizēt Vidzemes reģiona ekonomisko situāciju mūsdienu, kā arī tuvākas un tālākas nākotnes kontekstā.

Pēdējā atjaunošana 2-03-2017
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 10
Powered by Elxis - Open Source CMS