20. marts, 6 (527)

LZA Senātā

17-03-2017

2017. gada 14. marta LZA Senāta sēdes blīvās darba kārtības ietvaros tika piešķirtas LZA Lielās medaļas un apstiprināts LZA goda doktora grāds, ieskicētas zinātnes un sporta sadarbības jomas, gūts priekšstats par LZA un biedrības BIRTI sadarbības līgumu, kā arī uzklausīta atskaite par LZA paveikto iepriekšējā gadā un ziņojums par veicamajiem darbiem LZA normatīvo aktu pilnveidošanā.


A. Vrubļevskis, O. Spārītis un Olimpiskā enciklopēdija Foto A. Edžiņa

Pēdējā atjaunošana 17-03-2017
Lasīt tālāk...

LZA Lielās medaļas laureāti

17-03-2017

LZA īstenais loceklis Jānis Visvaldis Bārzdiņš

Akadēmiķis Jānis Visvaldis Bārzdiņš ir viens no datorzinātnes celmlaužiem Latvijā. Pateicoties viņa ilggadīgai nesavtīgai darbībai, Latvijas Universitātē (LU) pēdējās desmitgadēs ir izveidojusies spēcīga datorzinātnes skola, kuru atzīst un ciena nozares speciālisti visā pasaulē. 

Lasīt tālāk...

VPP Letonika pētnieku pārskata konference - 24. martā

17-03-2017

Latvijas Zinātņu akadēmija un Latvijas Universitātes Akadēmiskā bibliotēka aicina uz Valsts pētījumu programmas "Letonika" pētnieku pārskata konferenci "Par akadēmisko rakstu krājuma "Latvija un latvieši" tapšanu: no koncepcijas līdz tās īstenošanai", kas notiks 2017. gada 24. martā, plkst. 14.00 LU Akadēmiskās bibliotēkas telpās (Rīgā, Rūpniecības ielā 10).

Lasīt tālāk...

Sarmītes Caunes izstādes "Pieturas!" atklāšana LZA

17-03-2017

2017. gada 14. martā LZA Prezidija foajē notika mākslinieces Sarmītes Caunes izstādes "Pieturas!" atklāšana. Uzrunā klātesošajiem, raksturojot sevi kā sajūtu gleznotāju, māksliniece atzina, ka izstādei izvēlējusies darbus, kas saistās ar nozīmīgām viņas dzīves pieturām - vietām Venēcijā, Parīzē, Portugālē, Marokā un Latvijā, kur vēlas atgriezties. Izstāde būs apskatāma vēl arī aprīlī.


Māksliniece Sarmīte Caune izstādes atklāšanā

Foto A. Edžiņa

Powered by Elxis - Open Source CMS