Lauksaimn. un meža zin.n.

LAUKSAIMNIECĪBAS UN MEŽA ZINĀTŅU NODAĻA

Akadēmijas laukumā 1, Rīga, LV 1050
Tel.: 67223448; 29215144. Fakss: 67821153
E-pasts: lmzn@lza.lv

Nodaļas padome

Nodaļas priekšsēdētāja Baiba RIVŽA

Nodaļas priekšsēdētājas vietnieks Bruno ANDERSONS

Zinātniskā sekretāre Ligita ĀZENA

Padomes locekļi

Aleksandrs JEMEĻJANOVS, Īzaks RAŠALS

Nodaļa šobrīd apvieno 30 LZA locekļus, t.sk. 9 īstenos, 2 goda locekļus 2 ārzemju locekļus un 17 korespondētājlocekļus.

Ar nodaļas darbību saistīti 2 LZA goda doktori.


Dokumenti

Nodaļas nolikums (pdf)

Nodaļas 2020. gada darba plāns (pdf)


Norisinājies LLMZA izbraukuma seminārs „Inovācija. Kreativitāte. Līdztiesība ICE - Statistika un pētījumi"

28-05-2014

Norisinājies Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas izbraukuma seminārs „Inovācija. Kreativitāte. Līdztiesība ICE - Statistika un pētījumi"

2014. gada 22. maijā Jelgavā, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē (ESAF) Zviedru Institūta (Swedish Institute) tematiskās partnerības ICE (Innovation, Creativity, Equality) ietvaros norisinājās Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (LLMZA) izbraukuma seminārs „Inovācija. Kreativitāte. Līdztiesība (ICE) - Statistika un pētījumi". Seminārā piedalījās pārstāves no LLMZA, Kultūras ministrijas, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU), Latvijas Lauku sieviešu asociācijas, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, Jelgavas reģionālā tūrisma centra, VAS "Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum" (Altum), Jelgavas Amatu vidusskolas, starptautiskās nevalstiskās organizācijas „Zonta". Seminārā bija uzaicinātas piedalīties arī dažādu jomu uzņēmējas, kas nodarbojas ar tērpu veidošanu, siera ražošanu, strausu audzēšanu un gaļas pārstrādi, ķiploku audzēšanu un pārstrādi.

Lasīt tālāk...

LLMZA kopsapulce 2014.gada 6.jūnijā

27-05-2014

Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas kopsapulce

2014.gada 6.jūnijā plkst. 13.00

Latvijas Lauksaimniecības universitātes aulā (Lielā ielā 2, Jelgavā) 

LLMZA kopsapulces darba kārtība


LZA LMZN un LLMZA prezidija kopsēde 2014. gada 19. maijā

12-05-2014

Latvijas Zinātņu akadēmijas Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas
(LZA LMZN) un
Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (LLMZA) prezidija
kopsēde

2014. gada 19. maijs plkst. 16.00
Rīga, Latvijas Zinātņu akadēmija, senāta telpa

Pēdējā atjaunošana 12-05-2014
Lasīt tālāk...

Norisinājusies LZA LMZN un LLMZA prezidija kopsēde

2-04-2014

2014.gada 31. martā norisinājās Latvijas Zinātņu akadēmijas (turpmāk – LZA) Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas (turpmāk – LMZN) un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (turpmāk – LLMZA) prezidija kopsēde, kurā piedalījās LZA LMZN, LLMZA locekļi, kā arī pieaicinātie dalībnieki.

Lasīt tālāk...

Noslēgusies Baltkrievijas Nacionālās Zinātņu akadēmijas Pārtikas produktu zinātniski praktiskā centra ģenerāldirektora Zenona V.Lovkis vizīte

21-03-2014

Šī gada 18. un 19. martā Latvijā viesojās Baltkrievijas Nacionālās Zinātņu akadēmijas Pārtikas produktu zinātniski praktiskā centra ģenerāldirektors Zenons V. Lovkis. Vizītes mērķis bija sadarbības līguma parakstīšana starp Baltkrievijas Nacionālās Zinātņu akadēmijas Pārtikas produktu zinātniski praktisko centru un Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) pārtikas tehnoloģiju jomā un sadarbības līguma parakstīšana starp Baltkrievijas Nacionālās Zinātņu akadēmijas Pārtikas produktu zinātniski praktisko centru un pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu BIOR.

Vizītes ietvaros 18. martā Zenons V.Lovkis tikās ar Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentu Ojāru Spārīti un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidenti Baibu Rivžu, apmeklēja LLU Pārtikas Tehnoloģijas fakultāti, savukārt 19. martā viesis tikās ar LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes vadību un apmeklēja zinātnisko institūtu BIOR.

LLMZA zinātniskā sekretāre K.Polačenko


Powered by Elxis - Open Source CMS