Lauksaimn. un meža zin.n.

LAUKSAIMNIECĪBAS UN MEŽA ZINĀTŅU NODAĻA

Akadēmijas laukumā 1, Rīga, LV 1050
Tel.: 67223448; 29215144. Fakss: 67821153
E-pasts: lmzn@lza.lv

Nodaļas padome

Nodaļas priekšsēdētāja Baiba RIVŽA

Nodaļas priekšsēdētājas vietnieks Bruno ANDERSONS

Zinātniskā sekretāre Ligita ĀZENA

Padomes locekļi

Aleksandrs JEMEĻJANOVS, Īzaks RAŠALS

Nodaļa šobrīd apvieno 30 LZA locekļus, t.sk. 9 īstenos, 2 goda locekļus 2 ārzemju locekļus un 17 korespondētājlocekļus.

Ar nodaļas darbību saistīti 2 LZA goda doktori.


Dokumenti

Nodaļas nolikums (pdf)

Nodaļas 2020. gada darba plāns (pdf)


LZA LMZN un LLMZA prezidija kopsēde

8-01-2009

LZA LMZN un LLMZA prezidija kopsēde

2008. gada 6.oktobrī, Rīgā, Latvijas Zinātņu akadēmijas (turpmāk – LZA) Senāta zālē, plkst.13.30 norisinājās Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (turpmāk – LLMZA) prezidija un LZA Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas (turpmāk – LMZN) kopsēde, kuru vadīja LLMZA prezidente akad. B. Rivža un LZA LMZN p.i. prof. A. Treimanis. Sēdē piedalījās 14 dalībnieki. Pēc darba kārtības apstiprināšanas akad. B. Rivža aicināja LZA korespondētājlocekļa vietas kandidāti prof. I. Pilveri sniegt ziņojumu par savu darbību un sniegumiem zinātnē.

Pēdējā atjaunošana 14-01-2009
Lasīt tālāk...

LZA Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas izbraukuma sēde Valmierā

1-12-2008

nodalas/valmiera.JPG

2008.g. 3. oktobrī nodaļas biedri kopā ar Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas, LLU un tā institūta „Sigra” kolēģiem apmeklēja a/s „Valmieras piens”. Izbraukumā piedalījās arī citu LZA nodaļu zinātnieki. Padomes priekšsēdētājs Harijs Panke un iepirkumu direktore Irēna Škoba detalizēti pastāstīja par ražotnes izveidošanu, tās modernizāciju un produktiem. Pēc pāris stundu ilgas diskusijas sēdes dalībnieki ražošanas direktora Māra Cera vadībā apskatīja a/s modernos, automatizētos ražošanas iecirkņus.

Pēdējā atjaunošana 1-12-2008
Lasīt tālāk...

Dalība XXII EURAGRI konferencē, Dānijā

22-09-2008

Akadēmiķe Baiba Rivža šī gada 18.-20. septembrī piedalījās XXII EURAGRI (European Agricultural Research Iniative) dalībnieku konferencē Dānijā par „Lauksaimniecības izpēti ilgspējīga attīstībai”. Konferences apmeklējuma mērķis bija piedalīties informācijas apmaiņā un priekšlikumu izstrādē par lauksaimniecības pētījumu plānošanu un koordināciju Eiropas Savienībā.

M.Briekmane

LZA Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas izbraukuma sēde Ludzā

4-08-2008

 nodalas/lmzn_Ludza.JPG

2008.gada 21.jūlijā Ludzas rajona Pušmucavas pagastā viesu namā „Apsītes smaids” norisinājās Latvijas Zinātņu akdēmijas (turpmak – LZA) Lauksaimniecības un meža zinātņu nodalas (turpmāk – LMZN) izbraukuma seminārs Zemkopības ministrijas (turpmāk - ZM) finansētā projekta „Forsaita speciālistu tīkla pielietojums lauku politikas atbalstam un lauksaimniecības pētījumu un iekārtu datu bāzes pilnveidošana” (turpmāk – Projekts) ietvaros, kura galvenais uzdevums bija nodrošināt informāciju par pašreizējo situāciju un iespējamiem uzlabojumiem uzņēmējdarbības jomā Ludzas rajonā.

Pēdējā atjaunošana 14-01-2009
Lasīt tālāk...

Zemkopības ministrijas konkurss „Sējējs-2008” grupā “Zinātne lauku attīstībai”

10-07-2008

Šī gada 7.jūlijā Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Senāta zālē norisinājās konkursa, „Sējējs-Zinātne lauku attīstībai”, pirmās kārtas darbu izvērtēšanas komisijas sēde, kuras sastāvā bija Komisijas priekšsēdētājs LLMZA viceprezidents akadēmiķis, profesors Dr.habil.agr., Dr.med.vet., Aleksandrs Jemeļjanovs, komisijas locekļi: LLMZA īstenā locekle, profesore Dr.sc.ing., Daina Kārkliņa, LLMZA īstenais loceklis, profesors Dr.sc.ing., Dainis Viesturs, LLMZA īstenais loceklis, profesors Dr. habil. sc. ing,. Pēteris Rivža, LLMZA Lauksaimniecības zinātņu nodaļas vadītājs, profesors Dr.agr., Dainis Lapiņš. Komisija izvērtēja 2 promocijas un 4 zinātniskos darbus. Pēc vērtējumu apkopošanas konkursa komisija nolemj, ka konkursa „Sējējs-2008” grupas „Zinātne lauku attīstībai” apbalvošanai tiek izvirzīti šādi darbi:

Pēdējā atjaunošana 14-01-2009
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS