11.septembris, 14 (535)

Sveicam jubilārus!

8-09-2017

4. septembrī - LZA korespondētājlocekli Jevgeniju JOĻINU
8. septembrī - LZA īsteno locekli Remigiju POČU
8. septembrī - LZA korespondētājlocekli Tāli GAITNIEKU
8. septembrī - LZA korespondētājlocekli Juri SKUJĀNU
12. septembrī - LZA goda doktoru Nikolaju DŽAVAHIŠVILI
21. septembrī - LZA korespondētājlocekli Līgu GRĪNBERGU
23. septembrī - LZA goda locekli Eduardu KĻAVIŅU
27. septembrī - LZA īsteno locekli Rafailu ROZENTĀLU
28. septembrī - LZA goda doktoru Ati LEJIŅU

Ad multos annos!

Latvijas Zinātņu akadēmija


Pēdējā atjaunošana 8-09-2017

Atslēga ir darīt, bet sadarbībā

8-09-2017

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) un Latvija Pašvaldību savienības (LPS) sadarbībā ar institūcijām reģionos kopīgi organizēto forumu cikla noslēdzošais Pierīgas forums norisinājās 29. augustā Ikšķiles novadā, atbilstīgi Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV Latvijas viedās attīstības saturam risinot tēmu par viedo uzņēmējdarbību, pašvaldību un uzņēmēju sadarbību ceļā uz to. Pasākums izcēlās ar plašu Pierīgas pašvaldību vadītāju un uzņēmēju pārstāvniecību un iezīmēja vajadzību sadarboties gan zinātniekiem, uzņēmējiem un pašvaldībām (pašvaldība ir "Labs sākums" - liecina Ikšķiles novada logo), gan pašvaldībām savā starpā. Piemēram, Ādažu domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks saistībā ar darbaspēka mobilitātei nepieciešamajiem transporta risinājumiem jeb viedo infrastruktūru uzsvēra, ka svarīgi iespējami drīzāk rīkoties, lai nestāvētu "korķos" un sadarbībā sakārtotu kopīgo telpu; kas vienam nav izdevīgi, visiem jau kļūst izdevīgi.

Lasīt tālāk...

Valtera Capa balva pasniegta akadēmiķim Edgaram Sūnam

8-09-2017

4. septembrī Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Portretu zālē svinīgā ceremonijā jau septīto reizi pasniegta Valtera Capa balva. Par tās laureātu šogad kļuvis LZA īstenais loceklis, LU profesors Dr.chem. Edgars SŪNA. Valtera Capa balva Edgaram SŪNAM piešķirta par izcilu ieguldījumu jaunu zāļu vielu radīšanā un starptautiski nozīmīgiem izgudrojumiem to sintēzes metožu pilnveidošanā.

Lasīt tālāk...

Zinātnieku un uzņēmēju sadarbības nometne Lēdurgā

8-09-2017

Augusta sākumā Latvijas Jauno zinātnieku apvienības (LJZA) organizētā vasaras nometne "Brainstorming for business and research" Lēdurgā pulcēja vairāk nekā sešdesmit jaunos un pieredzes bagātos zinātniekus, uzņēmējus, politikas veidotājus un mediju pārstāvjus.

Lasīt tālāk...

Izaicinājumi sociālo un humanitāro zinātņu jomas pētniecības vērtēšanai

8-09-2017

2015. gada nogalē savu darbību uzsāka jauna COST akcija CA15137 "Eiropas tīkls pētniecības vērtēšanai sociālo un humanitāro zinātņu jomā" ENRESSH (European Network for Research Evaluation in the Social Sciences and the Humanities). Šā gada vasarā tika sagatavoti principi un ieteikumi, lai pilnveidotu pētniecības vērtēšanu sociālo un humanitāro zinātņu jomā. Tulkojumu latviski ir sagatavojušas Latvijas pārstāves COST akcijā Dr.sc.admin. Jūlija Stukaļina (Transporta un Sakaru institūts, ) un Dr.philol. Ineta Kristovska (Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA", ). Akcijā piedalās arī Latvijas Zinātnes padomes zinātniskais sekretārs Dr.chem. Arnis Kokorevičs ( ). COST akcijas CA15137 oficiālā interneta lapa ir http://www.cost.eu/COST_Actions/ca/CA15137, bet plašāka informācija par ENRESSH akcijas aktivitātēm un sagatavotajām publikācijām atrodama tās portālā http://enressh.eu/, kā arī Facebook https://www.facebook.com/ENRESSH/ un Twitter https://twitter.com/ENRESSH. Ir sākusi iznākt ziņu lapa http://enressh.eu/downloads/enressh-newsletters.

Pēdējā atjaunošana 8-09-2017
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 12
Powered by Elxis - Open Source CMS