Humanitāro un soc.zin.nod.

HUMANITĀRO UN SOCIĀLO ZINĀTŅU NODAĻA

Akadēmijas laukumā 1, Rīga, LV 1050
Tel.: 67225889. Fakss: 67821153. E pasts: humana@lza.lv

Nodaļas padome

Nodaļas priekšsēdētāja Raita KARNĪTE
Nodaļas priekšsēdētāja vietnieks Juris URTĀNS
Zinātniskās sekretāres p. i. Vera HOHLOVA

Padomes locekļi

Saulvedis CIMERMANIS, Māra GRUDULE, Tatjana KOĶE, Oļģerts KRASTIŅŠ,
Juris KRŪMIŅŠ, Maija KŪLE, Dace MARKUS, Guntis ZEMĪTIS

Nodaļa apvieno 151 LZA locekli, t.sk. 49 īstenos, 47 goda, 34 ārzemju un 32 korespondētājlocekļus. Ar nodaļas darbu saistīti 34 LZA goda doktori.


Ekspertu konsīliji (doc)


Dokumenti

Nodaļas nolikums (pdf)

Nodaļas 2020. gada darba plāns (pdf)


Edvarda Šmite saņem Latvijas Zinātņu akadēmijas goda doktora diplomu

20-06-2019

Otrdien, 18. jūnijā, Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta sēdi ievadot, LZA prezidents Ojārs Spārītis pasniedza LZA goda doktora diplomu mākslas vēsturniecei Mg.art. Edvardai Šmitei. Klātesošie -  Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore, LZA goda locekle Māra Lāce, Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas vēstures institūta direktors, LZA goda loceklis Eduards Kļaviņš, LZA korespondētājlocekļi Kristiāna Ābele un Pauls Daija un daudzi citi kolēģi - sveica Edvardu Šmiti un izteica pateicību par viņas ieguldījumu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja darbā, kur nostrādāti vairāk nekā 40 gadi, kā arī pētniecībā, kas pēdējos gados vien vainagojusies ar nozīmīgām publikācijām - monogrāfijām par Johana Heinriha Baumaņa (kopā ar P. Daiju) un Kārļa Hūna daiļradi, kā arī izteica vēlējumu ražīgi turpināt darbu 19. gadsimta mākslas un kultūras vēstures izpētē.

Pēdējā atjaunošana 21-06-2019
Lasīt tālāk...

LZA prezidents pasniedz J. Endzelīna balvu izcilajam baltistam Pjetro Umberto Dini

12-06-2019

Šā gada 6. jūnijā LU Humanitāro un sociālo zinātņu centrā notika Itālijas vēstniecības Rīgā un Latvijas Universitātes Romāņu filoloģijas nodaļas rīkota konference „Itālijas kultūra Baltijā: vēsture, attiecības, pieejas". Šajā forumā piedalījās itāļu valodas un kultūras docētāji, Itālijas un Baltijas sakaru pētnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Konferences īpašais viesis bija Pjetro Umberto Dini (Pietro Umberto Dini), Pizas universitātes profesors, izcils baltists, tulkotājs un atdzejotājs, poliglots, Latvijas Zinātņu akadēmijas ārzemju loceklis, Viļņas Universitātes goda doktors, Lietuvas Zinātņu akadēmijas ārzemju loceklis. Daudzi latvieši pazīst viņa grāmatu „Baltu valodas", tulkotu un izdotu latviski, arī lietuviski, krieviski un angliski, kurā vispusīgi raksturotas gan dzīvās, gan mirušās baltu valodas to vēsturiskajā attīstībā un mūsdienās. Citi var lietot viņa sastādīto Itāliešu - latviešu, latviešu - itāliešu vārdnīcu, vēl citi var lasīt Knuta Skujenieka dzeju itāliski P. U. Dini atdzejojumā.

Pēdējā atjaunošana 12-06-2019
Lasīt tālāk...

Aicinām uz grafiķes Vitas Lēnertes personālizstādes atklāšanu!

7-06-2019

Vitas Lēnertes personālizstādes "12 ORIĢINĀLIESPIEDGRAFIKAS" atklāšana otrdien, 18. jūnijā, plkst. 13.00, Latvijas Zinātņu Akadēmijas 2. stāva izstāžu zālē, Rīgā, Akadēmijas laukumā 1. Māksliniece-grafiķe, mākslas maģistre Vita Lēnerte (dz. 1964. g.) ir Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas Grafikas apakšnodaļas docente un māksliniece-datorgrafiķe izdevniecībā "Zvaigzne ABC". Izstāde aplūkojama līdz 31. jūlijam.

Pēdējā atjaunošana 20-06-2019
Lasīt tālāk...

LZA HSZN konsīlijā eksperti formulē tēzes par humanitāro un sociālo zinātņu lomu valsts un sabiedrības attīstībā

17-05-2019

Latvijas Zinātņu akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa š.g. 27. martā rīkoja ekspertu konsīliju „Zinātnes politika - humanitāro un sociālo zinātņu loma valsts un sabiedrības attīstībā"

Lasīt tālāk...

LZA Senāts apstiprina LZA goda doktora grāda piešķiršanu mākslas vēsturniecei Edvardai Šmitei

14-05-2019

Šodien, 14. maijā, Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāts vienbalsīgi apstiprināja goda doktora grāda mākslas vēsturē piešķiršanu Mg.art. Edvardai Šmitei.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 46 - 54 no 399
Powered by Elxis - Open Source CMS