6.novembris, 18 (539)

Sveicam jubilārus!

2-11-2017

13. novembrī - LZA korespondētājlocekli Aivu PLOTNIECI
17. novembrī - LZA īsteno locekli Juri KRŪMIŅU

Ad multos annos!

Latvijas Zinātņu akadēmija


Godināti Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas balvas laureāti

2-11-2017

24. oktobrī Eiropas Savienības Mājā norisinājās Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas (EZMA, European Academy of Sciences and Arts) balvu pasniegšanas ceremonija. Šogad Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas Eiropas balvu jeb Lielo Feliksa balvu saņēma Eiropas Parlamenta deputāte, Dr.oec. Inese Vaidere. Balva I. Vaiderei piešķirta par izciliem sasniegumiem Eiropas vienotības un kultūras vērtību attīstībā, tolerantas komunikācijas veicināšanā un Latvijas identitātes nostiprināšanā.

Pēdējā atjaunošana 3-11-2017
Lasīt tālāk...

Publicēti šī gada augstākā valsts apbalvojuma ieguvēju vārdi

2-11-2017

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ordeņu kapituls 2017. gada 20. oktobrī par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā piešķīra augstākos valsts apbalvojumus. Starp saņēmējiem arī LZA locekļi.

Lasīt tālāk...

E. Gudrinieces un A. Ieviņa stipendiju konkursa rezultāti

2-11-2017

Latvijas Zinātņu akadēmijas Fonds, RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte un nodibinājums "Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds" š.g. 11. septembrī laikrakstā "Zinātnes Vēstnesis" izsludināja E. Gudrinieces un A. Ieviņa stipendiju konkursu 2017./2018. gadam.

Izvērtējot saņemtos pieteikumus, ekspertu komisija rekomendēja un LZA Fonda valde nolēma piešķirt E. Gudrinieces un A. Ieviņa stipendiju ķīmijā un ķīmijas tehnoloģijā sekojošiem studentiem: Sindijai Lapčinskai un Elīnai Zoltnerei.


LZA prezidenta Ojāra Spārīša uzruna Letonikas VII kongresa atklāšanā

2-11-2017

VII kongress. Daugavpils, Rīga, Liepāja. 26. oktobris - 3. novembris

LZA prezidenta Ojāra Spārīša uzruna Letonikas VII kongresa atklāšanā

Godātais Daugavpils Universitātes rektor Arvīd Barševska kungs un viesmīlīgā Daugavpils Universitātes saime! Ekselence, ārkārtējais un pilnvarotais vēstniek Čehijas Republikā Albert Sarkaņa kungs! Godātais Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektor Edmund Teirumnieka kungs! Godātie kongresa dalībnieki, akadēmiķi, profesūra, mācībspēki, studentija un it visi klausītāji!

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 11
Powered by Elxis - Open Source CMS