9.aprīlis, 7 (549)

Sveicam jubilārus!

7-04-2018

5. aprīlī - LZA ārzemju locekli Nilu KRISTENSENU!
7. aprīlī - LZA īsteno locekli Igoru ŠUVAJEVU!
10. aprīlī - LZA korespondētājlocekli Uldi OSI!
21. aprīlī - LZA korespondētājlocekli Jāni VALDMANI!
26. aprīlī - LZA goda locekli Guntaru GODIŅU!
30. aprīlī - LZA ārzemju locekli Paulu JANMEIJU!

Ad multos annos!

Latvijas Zinātņu akadēmija


LZA prezidenta Ojāra Spārīša uzruna LZA Pavasara pilnsapulcē 2018. gada 5. aprīlī

7-04-2018

Par valsti, zinātni un drošību

Cienījamie Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķi, korespondētājlocekļi, ārzemju un goda locekļi, viesi! Esiet sveicināti mūsu organizācijas Pavasara pilnsapulcē, kas veltīta Latvijas valstiskuma 100-tās gadadienas atcerei, mūsu zinātnes izcilāko pētnieku godināšanai un jauno zinātnieku uzmundrinājumam, rosinot viņus turpināt veidot savu zinātnisko karjeru tieši tāpēc, ka tas ir pirmatklājēju ceļš.

Pēdējā atjaunošana 7-04-2018
Lasīt tālāk...

LZA pavasara pilnsapulcē

7-04-2018

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Pavasara pilnsapulce, kas šogad notika 5. aprīlī, bija veltīta Latvijas valsts dibināšanas 100. gadskārtai. Ar akadēmisko lekciju par neatkarīgu Baltijas valstu izveidošanās politiskajām un vēsturiskajām cēloņsakarībām uzstājās LZA korespondētājloceklis Ēriks Jēkabsons, bet svētku uzrunas teica LZA prezidents O. Spārītis un LR Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns.

Lasīt tālāk...

20. MARTĀ UZSĀKTA REĢISTRĀCIJA DALĪBAI IV PASAULES LATVIEŠU ZINĀTNIEKU KONGRESĀ

7-04-2018

Sākot ar 2018. gada 20. martu, ir iespējams pieteikties dalībai IV Pasaules latviešu zinātnieku kongresā, kas norisināsies no šī gada 18. līdz 20. jūnijam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Lasīt tālāk...

LAI NAUDA SEKOTU KVALITĀTEI

7-04-2018

Viens no iemesliem ieguldīt augstākajā izglītībā un izglītībā kopumā ir tās ietekme uz ekonomisko izaugsmi valstī. Savā darbā "Izglītības kvalitāte un ekonomiskā izaugsme" [Education Quality and Economic Growth], pētnieki Ēriks Hanušeks un Ludgers Vosmans padziļināti pētīja saistību starp izglītību un ekonomisko izaugsmi. Analizējot vairākas attīstītās un attīstības valstis, abi pētnieki atklāja, ka būtisks ir ne tikai izglītības sistēmā pavadīto gadu skaits, bet arī iegūtās izglītības kvalitāte. Tas ir pašsaprotams secinājums, jo būtu grūti pamatot to, ka viens izglītības gads Somijā ir pielīdzināms vienam izglītības gadam Somālijā. Tas noved pie viena no darba galvenajiem secinājumiem - nepietiek ar to, ka izglītība ir plaši pieejama, tai jābūt arī kvalitatīvai. Hanušeks un Vosmans savā pētījumā piedāvā trīs būtiskākos izglītības kvalitāti noteicošos aspektus: (1) Izglītības iestāžu autonomija jeb spēja brīvi izvēlēties veidu, kā sasniegt savu institucionālo misiju; (2) Konkurence starp izglītības iestādēm; (3) Rīku pastāvēšana, kas nodrošinātu izglītības iestāžu atbildības nešanu pret sabiedrību.

Pēdējā atjaunošana 7-04-2018
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 12
Powered by Elxis - Open Source CMS