4.jūnijs, 11 (553)

Sveicam jubilārus!

1-06-2018

4. jūnijā - LZA goda locekli Valdi JĀKOBSONU!
4. jūnijā - LZA goda doktoru Kārli KANGERI!
18. jūnijā - LZA goda doktoru Gunti ENIŅU!
19. jūnijā - LZA korespondētājlocekli Andri PLOTNIEKU!
20. jūnijā - LZA īsteno locekli Ilgu JANSONI!
20. jūnijā - LZA ārzemju locekli Karlu PAJUSALU!
23. jūnijā - LZA īsteno locekli Jāni KRASTIŅU!

Ad multos annos

Latvijas Zinātņu akadēmija


ALLEA ĢENERĀLĀS ASAMBLEJAS 19. SANĀKSME SOFIJĀ

1-06-2018

Eiropas Zinātņu akadēmiju apvienības ALLEA (All European Academies) Ģenerālās Asamblejas 19. sanāksme notika š.g. 16.-18. maijā Bulgārijas Zinātņu akadēmijā. Ģenerālās Asamblejas 19. sanāksmē piedalījās 59 zinātņu akadēmijas no 40 valstīm. Ģenerālās Asamblejas darba kārtībā bija trīs lielu jautājumu grupas: zinātniskais simpozijs, Stīla kundzes balvas pasniegšana un ALLEA Ģenerālās Asamblejas sēde. Pasākuma moto bija "Zinātne politikai un politika - zinātnei" (science for policy, and policy - for science).

Lasīt tālāk...

KRĀJUMA "LATVIJA UN LATVIEŠI" ATVĒRŠANA LATVIJAS ZINĀTŅU AKADĒMIJĀ

1-06-2018

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, atklājot akadēmiskā rakstu krājuma "Latvija un latvieši" atvēršanas svinīgo pasākumu 23. maijā, uzsvēra, ka ir īstenojusies zinātnieku vēlme veltīt kādu fundamentālu darbu Latvijas valsts simtgadei. Atgādinot, ka 2013. gadā iznākušais krājums "Latvieši un Latvija" jau veica savdabīgu dziļurbumu Latvijas kultūrā, vēsturē, arheoloģijā, izglītībā, zinātnē, ekonomikā, O.Spārītis izteica pārliecību, ka jaunais izdevums, iznākot trīs valodās - latviešu, angļu un krievu - , un saturiski saglabājot visplašāko tematisko aptvērumu, veiks arī ārpolitisku uzdevumu - stāstīs par Latviju ārvalstu lasītājam.

Lasīt tālāk...

LZA IZSLUDINA JAUNAS VAKANCES

1-06-2018

Atbilstoši LZA Statūtu punktam 3.8.1.1. LZA Senāts izsludina sekojošas vakances 2018.gada Rudens pilnsapulces jaunu locekļu vēlēšanām:

1. LZA īstenajiem locekļiem - 9 vakances
2. LZA ārzemju locekļiem - 4
3. LZA korespondētājlocekļiem tiek izsludinātas vakances sekojošās zinātnes nozarēs:

Lasīt tālāk...

Iznāk žurnāla „Enerģija un pasaule" speciālizlaidums

1-06-2018

Ceturtdien, 14. jūnijā, plkst. 15 Latvijas Zinātņu akadēmijas Portretu zālē tiek atvērts īpašs izdevums - žurnāla „Enerģija un Pasaule" speciālizlaidums latviešu un angļu valodā.

Žurnāls veltīts IV Pasaules latviešu zinātnieku kongresam, un tajā apkopoti 36 autoru 23 raksti par dažādām zinātņu nozarēm, kā arī ar tām saistītajām tautsaimniecības jomām un ekonomikas attīstību Latvijā. Kā uzsver LZA prezidents Ojārs Spārītis, žurnāls kalpos par vērtīgu izziņas avotu, iepazīstinot potenciālos starptautiskos partnerus ar Latvijas zinātnes sasniegumiem mūsdienās, tādējādi sekmējot abpusēji zinātniski un ekonomiski izdevīgu sadarbību.

Pēdējā atjaunošana 1-06-2018
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 13
Powered by Elxis - Open Source CMS