24.septembris, 15 (557)

LZA SENĀTA LĒMUMS

21-09-2018

LZA Senāts 2018. gada 18. septembra sēdē nolēma:

1. Piešķirt LZA Senāta Atzinības rakstu akadēmiķim Ivaram KNĒTAM par būtisku ieguldījumu biomehānikas nozarē un Rīgas Tehniskās universitātes pārveidē par mūsdienīgu universitāti.

2. Piešķirt LZA Senāta Atzinības rakstu Terminoloģijas komisijas priekšsēdētājam Dr.habil.med. Mārim BALTIŅAM par nemitīgu devumu latviešu zinātniskās terminoloģijas veidošanā.

Lasīt tālāk...

Aicinājums uz 13. Saeimu kandidējošo partiju pārstāvjiem

21-09-2018

Latvijas Zinātņu akadēmijas vārdā aicinu uz 13. Saeimu kandidējošo partiju pārstāvjus piedalīties atklātā diskusijā un iepazīstināt akadēmiskās zinātnes veidotājus ar Jūsu pārstāvēto politisko spēku viedokli Latvijas izglītības, zinātnes, inovāciju un tautsaimniecības jautājumos. Tikšanās paredzēta 25. septembrī plkst. 14.00 LZA Senāta zālē, bet plaša apmeklētāju pieplūduma gadījumā - Portretu zālē ēkas trešajā stāvā.

Lasīt tālāk...

Starptautiskās Zinātnes padomes Eiropas dalībvalstu sanāksme

21-09-2018

Starptautiskajā sistēmā gan pasaulē, gan Eiropā darbojas vairākas globālas starptautiskas zinātnes organizācijas, kuru viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir dažādu valstu zinātnieku sadarbības veicināšana un viņu lomas palielināšana globālajā zinātnē un tās procesos. Viena no tendencēm ir humanitāro un sociālo zinātņu ciešāka sasaiste ar dabas un inženierzinātnēm, kas arvien plašāk un konsekventāk tiek uzskatīta par ārkārtīgi svarīgu procesu. Straujā tehnoloģiju attīstība rada jaunus, līdz šim nepieredzētus visdažādākos izaicinājumus sociālajā sfērā, kuru risināšanā visaktīvākajā veidā jāiesaistās humanitāro un sociālo zinātņu pārstāvjiem.

Lasīt tālāk...

ALFEJA BROMULTA GLEZNU IZSTĀDES ATKLĀŠANA LZA

21-09-2018

18. septembrī Latvijas Zinātņu akadēmijas 2. stāva vestibilā atklāja latviešu glezniecības vecmeistara Alfeja Bromulta
(1913-1991) darbu izstādi. Izstādes kodolu veido A. Bromulta darbi no viņa skolnieka un sekotāja Jūlija Lekuža privātkolekcijas.

Lasīt tālāk...

AKADĒMIĶIM JĀNIM STRADIŅAM PASNIEGTA GORI VALSTS PEDAGOĢIJAS UNIVERSITĀTES MEDAĻA

21-09-2018

12. septembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) akadēmiķim Jānim Stradiņam tika pasniegta Gori Valsts Pedagoģijas universitātes (Gruzija) Jakoba Gogebašvili vārdā nosauktā medaļa. Medaļu par īpašu ieguldījumu zinātnē un izglītībā akadēmiķim Jānim Stradiņam pasniedza Latvijas Zinātņu akadēmijas goda doktors Nikolajs Džavahišvili (attēlā, foto Kristaps Broks).

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 16
Powered by Elxis - Open Source CMS